Електронний кабінет платника податків

Електронний кабінет платника податків

Електронний кабінет платника податків

Поділитися новиною

Електронний кабінет платника податківГадяцька ОДПІ доводить до відома громадян: з 5.12.2013 року впроваджено електронний сервіс –  «Електронний кабінет платника податків». Цим електронним сервісом можуть скористатися платники податків – юридичні особи, фізичні особи – підприємці і фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, мають підключений до Інтернету комп’ютер та отримали електронні ключі цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів. Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: kpp.minrd.gov.ua.

На сьогодні в «Електронному кабінеті платника» впроваджено сервіси: «Звітність», «Розрахунки з бюджетом», «Податковий календар», «Облікові дані платника».

Я. Безух, начальник відділу обслуговування платників податків

 


 

 

Якщо виграли у лотерею – сплатіть податок

Гадяцька ОДПІ нагадує, що відповідно до статті 167 Податкового кодексу України, ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у пунктах 167.2 – 167.5 цієї статті), у тому числі, але не виключно, у формі, зокрема, виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Якщо база оподаткування в календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року, до суми такого перевищення буде застосовуватись ставка 17 відсотків.

Згідно з п. 167.3 ст. 167 ГІКУ, ставка податку становить подвійний розмір ставки, бази оподаткування щодо доходів, нарахованих як виграш чи приз (крім виграшу у державній та недержавній грошовій лотереї та виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри) на користь резидентів або нерезидентів.

О. Луценко, заступник начальника відділу доходів і зборів фізичних осіб Гадяцької ОДПІ.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...