Установити сміттєві баки та вивозити сміття для місцевої влади є нездійсненою проблемою.

Поділитися новиною

Шановна редакціє газети «Базар Медіа»!

Звертаються до вас жителі м. Гадяча Полтавської обл., з вулиць Енгельса, Франка та Кіндратенка з проханням посприяти покращенню умов нашого існування в самому забрудненому районі міста.

Зважаючи на те, що наш мікрорайон знаходиться в підтопленій зоні ландшафту, у 500-метровій зоні забруднення викидами газопереробного заводу, у стані відсутності доріг, поряд із смітником, похилених до аварійного стану телеграфних стовпів, ми ( підписи 11чоловік) звернулися до заступника міського голови Харлана М.М. із заявою, зареєстрованою за № КО 02-17/4 від 26.03.15 року, про поліпшення нашого проживання в місті шляхом установлення сміттєвих баків на перехресті вулиць Енгельса та Кіндратенка.

Приклад встановлення сміттєвих баків у приватних мікрорайонах міста вже є – по вул. Леніна.

Але відповідь була однозначно негативною по причині відсутності відповідних законів, які б дозволяли комунальним чи іншим службам обслуговувати наш район на предмет накопичення та вивозу сміття.

Таким чином, усе сміття потрапляє на смітник, через який ми щоденно переступаємо, йдучи на роботу, відпускаючи своїх дітей гуляти на вулицю.

Декілька років поспіль самі активні жителі згаданих вулиць самотужки займалися вивозом сміття, прибирали смітник, але знаходилися й такі, що засмічували місцевість. Ентузіазм активістів без підтримки місцевої влади пропадав, і на сьогоднішній день залишився жахливий стан наших вулиць екологічно забрудненої території.

Коли місцева влада дозволила побудувати газопереробний завод, то на протест жителів посипалися обіцянки, що будуть установлені фільтри на димовидалення, відбудовані дороги та ін. Та з часом нічого не змінилося, і ми вдихаємо чадне повітря, спотикаємося в ямах так званих «доріг».

Невже нас не може захистити жоден із законів нашої Конституції? Навіть установити сміттєві баки та вивозити сміття для місцевої влади є нездійсненою проблемою, аби компенсувати жителям втрату здоров’я, незручності, небезпеку.

Від імені небайдужих жителів вулиць Енгельса, Франка, Кіндратенка

Л.Б. Голуб, проживає по вул. Енгельса, 18

LIVE OFFLINE
track image
Loading...