Використання електрокоагуляторів при різних ветеринарних операціях

Поділитися новиною

Електрокоагулятори широко застосовуються у ветеринарній хірургії. З їх допомогою можна проводити розрізання, коагуляцію судин та м’яких тканин, лікування різних захворювань методом вапоризації чи фульгурації. Сучасні електрохірургічні апарати дозволяють з високою точністю та ефективністю виконувати найскладніші оперативні втручання. 

Український постачальник обладнання для ветеринарії та тваринництва компанія «Біовет» пропонує великий вибір коагуляторів.

Принцип дії ветобладнання

Електрокоагулятори виробляють струм високої частоти, який подається на спеціальні електроди. Під дією цього струму в тканинах виділяється тепло, що призводить до розрізання або висушування і склеювання кровоносних судин та інших анатомічних утворень.

При регуляції потужності струму можливо досягти наступних ефектів:

  • При низькій — відбувається коагуляція білків та склеювання тканин, що не дасть активно витікати крові активно витікати.
  • При високій — тканини розрізаються під дією тепла. М’які тканини розсікаються дуже чисто, без помітних крововиливів.

Режим вапоризації використовують з лікувальною метою, коли потрібно вплинути теплом на якийсь орган чи ділянку шкіри.

Використання під час операцій на м’яких тканинах

Завдяки можливості високоточного розрізання, електрохірургічні апарати часто застосовують, оперуючи м’які тканини тварин.

Хірургічні ножі з електричним розрізом дають змогу робити розтини, не пошкоджуючи судини та запобігаючи сильної кровотечі. Тому легше дістатися внутрішніх органів в черевній порожнині.

Такі прилади ефективно використовують і для зупинки кровотеч ділянок тканин чи судин. Особливо корисно це при хірургічних втручаннях на печінці чи селезінці.

Ще одне поширене застосування — висушування та видалення пошкоджених ділянок тканин. Скажімо, при гнійних процесах чи відмиранні тканин. Режим коагуляції дозволяє швидко й дієво висушувати такі місця, зберігаючи здорові тканини.

Застосування для лігування судин

Одним з найпоширеніших застосувань електрохірургічних апаратів у ветеринарії є лігування (перев’язка) судин під час операцій. Завдяки можливості точного досягнення високих температур, коагуляція при цьому відбувається дуже швидко.

Такі апарати дозволяють надійно перев’язати судини діаметром до 5 мм. Це якісно прискорює процес хірургічного втручання і зменшує його травматичність. Наприклад, при стерилізації тварин шляхом резекції матки або яєчників.

Порівняно з перев’язкою нитками, такий метод краще зупиняє кровотечу під час операцій. До того ж зменшує ризики ускладнень та прискорює видужання.

Вапоризація та фульгурація

Вапоризація — це вплив на тканини гарячою парою при контакті електрода з рідиною між клітинами. Так можна видалити доброякісні новоутворення, не пошкоджуючи навколишні тканини. наприклад, папіломи у тварин.

Фульгурацію застосовують для руйнування патологічних клітин шляхом короткочасних імпульсів високої напруги. При цьому навколишні тканини не пошкоджуються і швидко регенеруються. Така процедура незамінна при лікуванні деяких невеликих пухлин, опіків або трофічних виразок у собак і кішок.

Якщо вашій клініці потрібен надійний вітчизняний електрокоагулятор за доступною ціною, зверніть увагу на останні моделі бренду «Надія» в каталозі магазину biovet.ua. 

Це функціональне обладнання поєднує передові технології та простоту у використанні. Зателефонуйте та проконсультуйтесь з менеджерами компанії «Біовет» щодо підбору ідеального приладу саме для ваших потреб.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...