Якісні зубні імпланти: у чому їхні характерні характеристики

Поділитися новиною

Коли перед пацієнтом постає питання імплантації, необхідно дізнатися про них якомога більше. Хоча багато в чому вибір відповідної моделі залежить від хірурга, він також може запропонувати кілька варіантів, тому пацієнт має знати, як робити вибір. Ключова характеристика, на яку потрібно звертати увагу насамперед – це ступінь приживлюваності. В іншому, це тривалість загоєння, надійність, функціональність, а також вартість конструкції.

Ілюстрація з сайту: https://cis.ua/ua/implantatsiya-zubov/implanty-neodent/

Критерії вибору імпланта

Сучасна стоматологія здатна запропонувати різноманітні якісні імпланти зубів, які відрізняються один від одного такими параметрами:

  • зовнішня обробка;
  • тривалість гарантії;
  • матеріал виготовлення;
  • з’єднання з абатментом;
  • тип різьблення;
  • форма.

Рейтинги зубних імплантів також вибудовуються за результатами оцінювання цих пунктів.

Крім того, вони класифікуються за своєю дорожнечею:

  • Економ. Недорогі моделі для простих операцій, за умови, що ніяких патологій у щелепі немає. До цієї групи зазвичай включають вироби білоруських, ізраїльських або корейських брендів, без додаткових особливостей.
  • Бізнес. Моделі з високими показниками, середньої цінової категорії, виготовлені в Америці, Німеччині, Ізраїлі або Швеції.
  • Преміум. Це імпланти з вражаючими показниками приживлюваності, які також відрізняються підвищеною ціновою категорією. Орієнтуються на пацієнтів з клінічними проблемами зубощелепної системи. Популярністю користується американська і швейцарська продукція.

У кожній країні є виробники, яких можна віднести до того чи іншого сегмента. Тому потрібно звертати увагу саме на характеристики.

Як вибрати якісний зубний імплант?

Як уже згадувалося, основна характеристика зубних імплантів – це приживлюваність. Саме вона дає пацієнтам впевненість у тому, що лікування виконано якісно. Більшою мірою приживлюваність залежить від матеріалу, з якого зроблено імплант. Зазвичай ТОП матеріалу імплантів такий:

  • Титан. Має спеціальне маркування Grade 4 і приблизно 98% чистого титану. Все інше – безпечні домішки. Ризик відторгнення імпланта після операції мінімальний, оскільки титан добре сприймається людським організмом.
  • Сплав титану. Має спеціальне маркування Grade 5. Склад імпланта: близько 90% титану, приблизно 6% алюмінію і не більше 4% ванадію. Використання цих домішок дає змогу знизити ціну імпланта. Однак потрібно врахувати, що термін служби скорочується, а під час приживлення можуть виникнути складнощі.
  • Roxolid. Цирконієвий сплав із титаном. Це ексклюзивна серія імплантів. Матеріал вирізняється високим відсотком приживлюваності, ризик відторгнення виключений практично на 100%. Міцність сплаву дає можливість створювати імпланти невеликих розмірів без зниження якості.
  • Кераміка. Використовується деякими виробниками для створення імплантів, які будуть імплантовані в зони з високими вимогами до естетичності. Зазвичай це зона посмішки.

ТОП-3 виробників зубних імплантатів

Відгуки на ті чи інші компанії, які займаються виробництвом стоматологічних імплантів, зазвичай збігаються з більшістю актуальних рейтингів. Інакше кажучи, найкращі з них отримують максимум позитивних відгуків.

Вибираючи, імпланти якої фірми краще, можна виокремити три основні компанії, які вражають більше за інших:

  1. Straumann. Посідають лідируючу позицію в преміум-сегменті та вирізняються високою якістю. Компанія славиться своїми унікальними розробками в галузі імплантації. Серед досягнень, наприклад, уже згаданий сплав Roxolid, а також керамічні імпланти. Установка можлива навіть у разі важкої атрофії кісткових тканин. Гарантія надається довічна.
  2. Nobel. Фірма стала популярною завдяки створенню протоколів імплантації all-on-4 і all-on-6, які використовують у разі повної адентії. Основний акцент завжди робиться на якість, показники приживлюваності дуже високі, а в асортименті знайдеться модель для будь-якого клінічного випадку. Гарантія також довічна, але користувачі виділяють мінус – високу ціну.
  3. Astra Tech. Бренд, який замикає трійку лідерів у цьому переліку. Від інших виробників відрізняється певними особливостями. Так, поверхня імпланта вкрита іонами фтору, штучному кореню надають унікальної форми та спеціалізованого мікродрізу, який гарантовано запобігає атрофії кістки біля шийки імпланта. За відгуками фахівців відзначається низький рівень атрофії щелепної кістки, після чого настає повна стабілізація.

Щоб правильно підібрати пацієнтові імплант, стоматолог уважно вивчає всі особливості конкретного клінічного випадку. Наприклад, тип і обсяг кісткової тканини, поточні захворювання, наявність шкідливих звичок тощо. Після чого підбираються моделі, в рамках клієнтського бюджету, якщо це можливо. Ось чому ключове завдання пацієнта – шукати не якісні зубні імпланти, а лікаря, якому можна довірити своє лікування.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...