Як називаються місяці англійською мовою?

Поділитися новиною

В англійській слова, якими називаються місяці року, дуже схожі на назви місяців у багатьох мовах інших європейських країн. У цьому немає нічого дивного, адже в Європі переважно використовується сучасний григоріанський календар. Багато цікавої та корисної інформації для тих, хто вивчає англійську, зокрема про використання артикля перед назвою місяця, можна знайти у блозі cambridge.ua/blog/mesyatsyi-na-angliyskom-yazyike.

Історія назв місяців

  1. January — січень. Цю назву місяць отримав на честь Януса, давньоримського бога усіх починань, входів і виходів.
  2. February — лютий. Місяць пов’язаний із давньоримським святом очищення від гріхів, яке мало назву Februa.
  3. March — березень. Цей місяць отримав таку назву завдяки богу війни — Марсу. У давнину першим місяцем року вважали березень, а не січень. Можливо, саме тому для початкового місяця було обрано таку величну назву.
  4. April — квітень. Щодо цієї назви філологи сперечаються і досі. Одні вважають, що слово з’явилося завдяки Афродіті — богині краси та любові в давньогрецькій міфології. На думку інших — від давньоримського слова «aperio», яке означає «розпускатися, відкриватися». Більш популярною є друга версія, адже саме в цей час на деревах розпускаються листочки, а на луках з’являються перші весняні квіти.
  5. May — травень. Навесні природа навкруги тішить око своєю красою, тому не дивно, що назву цьому місяцю дала Мая — богиня родючості та процвітання.
  6. June — червень. Назва цього місяця пов’язана з іменем римської богині шлюбу Юнони, дружини Юпітера.
  7. July — липень. Назва цього місяця нагадує нам про Юлія Цезаря — одного з найвідоміших полководців та державних діячів Давнього Риму.
  8. August — серпень. Місяць отримав саме таку назву завдяки Октавіану Августу — засновнику та першому правителю Римської імперії.
  9. September — вересень. Цей місяць у римському календарі був сьомим (від слова «septem» — 7).
  10. October — жовтень. У римському календарі жовтень посідав восьме місце (від слова «octo» — 8).
  11. November — листопад. Тут римляни також не стали нічого вигадувати, і назва місяця походить від числа «novem» — дев’ять.
  12. December — грудень. Останній місяць року продовжує нумерацію осінніх місяців. Його номер — 10 (від слова «decem»).

Швидко вивчити назви місяців в англійській мові допоможе виконання вправ на запам’ятовування слів і читання. А пройти тест на рівень англійської та об’єктивно оцінити свої знання можна на сайті https://grade.ua/uk/proyti-test-na-uroven-angliyskogo/

LIVE OFFLINE
track image
Loading...