Шафа-купе – невід’ємна частина будь якого помешкання

Поділитися новиною

Облаштування власної домівки розпочинається з розміщення меблів. Як зробити так, щоб все потрібне стояло на своїх місцях, та ще й було затишно. Бажання економії простору і необхідності зберігання великої купи різних речей – завдання не з легких. Дизайнерам меблів довелось вирішувати всі ці проблеми.

На даний час найбільш практичною і функціональною вважається шафа купе. Саме вона здатна вирішити всі питання стосовно зручного і розумного використання площини. А можливість розташування у кімнаті, дитячій, вітальні і навіть кухні робить її незамінною складовою кожної домівки.

Види сучасних шаф

Щоб краще орієнтуватися у різноманітті асортименту і підібрати найзручніший варіант, потрібно витратити немало часу. Але перше, з чого треба почати, – це розібратись, якого виду можуть бути шафи-купе.

Їх поділяють на:

  1. Кутові – практичний варіант для малогабаритної квартири, займає мінімум місця і максимально використовує наявний простір.
  2. Вбудовані – дозволяють приховати нерівності рельєфу, підходять для будь якого типу приміщення. Дешевші у виготовлені, оскільки для їх розташування застосовуються стіни і стеля, йде менше матеріалу на виробництво.
  3. Корпусні – головне рішення розумно використаного простору. Має безліч варіантів розташування полиць та шухлядок, кольорів та матеріалів, фасадів на будь який смак. Легко пересуваються в різні місця, що дає можливість змінювати інтер’єр коли завгодно.
  4. Радіусні – новий напрям у виробництві меблів. Округлі форми додають індивідуальності і сміливості рішень. Використання новітніх і якісних матеріалів дозволяє зменшити товщину конструкції.

Шафа-купе здатна не тільки економити простір, але й прикрашати оселю вишуканим дизайном. Вона буде довгий час тішити свого власника.

Особливості будови шаф купе

Головним і невід’ємним елементом шафи-купе є розсувні двері, які здатні рухатись тихо і плавно. Вони з усіх боків мають металевий профіль, який забезпечує жорсткість конструкції. Матеріал і колір виконання дверей дуже різноманітні, починаючи дзеркалами і закінчуючи малюнками і картинами на будь який смак.

Двері рухаються горизонтальними напрямними. Верхня тримає їх у вертикальному положенні, а нижня є опорою, по якій переміщуються підшипникові ролики. Матеріал, який використовують, може бути алюмінієвим або стальним. Це залежить від вартості конструкції.

Шафа-купе – це чудове рішення для оселі. Вона здатна прикрасити і доповнити будь-який інтер’єр.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...