Як правильно використовувати Power Bank та коли ним краще не користуватися

Поділитися новиною

Зручний портативний зарядний пристрій допомагає у випадках, коли смартфон розряджається, а поряд немає розетки чи відключене світло в місті. Він дозволить завжди залишатися на зв’язку та уникнути стресу, який невідворотно прийшов в би до вас у протилежному випадку.

Проте, щоб повербанк завжди залишався ефективним та безпечним, потрібно його правильно використовувати та адекватно реагувати на зміни в його стані і якості роботи.

Power Bank і перегрів

Тримайте павербанки подалі від тепла, високих температур і прямих сонячних променів. Як і для смартфонів, оптимальна робоча температура для більшості зовнішніх зарядних пристроїв становить від нуля до 35 градусів за Цельсієм. Коли павербанки перегріваються (через коротке замикання або через зовнішнє нагрівання) це може викликати внутрішню теплову реакцію, яка в найгіршому випадку може призвести до вибуху. Тому не залишайте повербанк під сонячними променями, біля батарей та обігрівачів чи інших приладів, які виробляють тепло.

Ще одна ознака небезпеки полягає в тому, що ваш повербанк нагрівається, навіть якщо він ні до чого не підключений. Якщо це так, припиніть його використовувати.

Час від часу перевіряйте температуру приладу, коли заряджаєте смартфон, планшет, ноутбук чи ін. А також, коли заряджається сам повербанк від розетки. Якщо він нагрівається настільки, що ви не можете його втримати, негайно відключіть його. Не залишайте його підключеним до іншого гаджета чи в розетці надто довго — наприклад, на ніч.

Також, якщо ви впустили Power Bank, що призвело до пошкоджень, будьте особливо обережні. Не використовуйте його, якщо на металевому корпусі з’явилося потемніння або поплавився пластик. В такому випадку краще купити новий — ціни на повербанки в Україні не настільки високі, щоб ставити під загрозу свої гаджети та здоров’я.

Правила вибору повербанка

Коли ви купуєте Power Bank, слід мати на увазі кілька речей:

  1. Перевіряйте стандарт захисту від пилу та вологи, якщо ви часто будете використовувати портативну батарею на вулиці. Посилений захист забезпечить її безперебійну роботу, навіть якщо вона намокне під дощем.
  2. Купівля безіменного бренду також вимагає обережності. Якщо ви не бачите, хто виготовив товар, краще його не купувати. Ви повинні скептично ставитися до продуктів, які є занадто дешевими. З обережністю обирайте товари на різних дошках оголошень. Часто там продаються низькоякісні копії батарей відомих виробників.
  3. Звертайте увагу на вихідну напругу. Вона повинна відповідати напрузі пристрою, який ви будете заряджати. В сучасних моделях повербанків допускається більше значення вихідної напруги. Завдяки просунутим контролерам вона автоматично підлаштовується під пристрій-споживач.

І останнє — якщо ви деякий час не користуєтеся зовнішнім зарядним пристроєм, не дозволяйте йому повністю розрядитися. Він прослужить довше, якщо час від часу частково його заряджати.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...