Популярні вакансії за листопад 2022

Поділитися новиною

Повномасштабна війна серйозно нашкодила ринку праці в Україні. За даними ООН, з лютого майже 5 млн громадян країни стали безробітними. З них 1,2 млн виїхали до сусідніх держав як біженці, 3,6 млн втратили роботу, живучи в Україні. Знайти роботу багатьом стало набагато важче, ніж до того. Але поступово бізнес адаптувався до комерційної діяльності в умовах війни впродовж літа, зарплати стабілізувалися, хоч навесні скорочувалися майже у всіх галузях, з’явилися нові вакансії. Все це вселяє надію у претендентів та спонукає сміливіше шукати нову роботу. Розглянемо, які професії у листопаді матимуть підвищений попит.

Які вакансії будуть актуальні у листопаді 2022

У різних секторах відновлення відбувається різними темпами. За час війни в Україні підвищилася потреба у робочих спеціальностях, менеджерах із продажу, професіях із будівельної та сільськогосподарської сфер. Підприємства потребують тих, хто створюватиме, вироблятиме, просуватиме та реалізовуватиме їхні товари та послуги. Водночас кількість вакансій для топменеджерів зменшилась у загальній масі пропозицій роботи.

Менеджер із продажу

Менеджерів із продажу наймають виробники продукції, торгові оптові компанії та представники роздрібної торгівлі. Часто продажниками стають спеціалісти з інших галузей. Наприклад, чудово освоїти цю професію може медичний співробітник, щоб продавати відповідне обладнання, оскільки зможе чітко аргументувати, як той чи інший медприлад допоможе лікареві. У середньому робота Київ забезпечить менеджера з продажу зарплатою 25 тис. грн.

Бухгалтер

Саме бухгалтери нараховують персоналу заробітну плату, моніторять фінансові потоки, складають та надсилають звітну документацію до податкової служби, проводять інвентаризацію, відстежують виробничі витрати та працюють із документами, пов’язаними з фінансами підприємства. У середньому бухгалтер у Києві отримує 18,5 тис. грн.

Продавець-консультант

Продавець-консультант – це робота, до функціоналу якої належить не лише видача товару з вітрини, а й консультації покупців. Такий співробітник радить покупцеві, який товар краще придбати, чим він відрізняється від аналогів, відповідає на уточнювальні запитання, допомагає ухвалити правильне рішення. Середній заробіток продавця-консультанта у Києві становить 13,5 тис. грн.

Водій

Водій – фахівець, завданням якого є керування транспортним засобом, перевезення вантажів чи пасажирів. Серед додаткових обов’язків найчастіше можуть бути догляд та ремонт автотранспорту, заповнення документації та ін. У Києві водій може заробляти в середньому 25 тис. грн.

Кухар

Кухар займається приготуванням їжі. Він розуміється на визначенні якості харчових продуктів, їхньому правильному зберіганні, поєднанні та приготуванні. У процесі роботи кухар має дотримуватися рецептури та рекомендованих технологій приготування. Втім, якщо це необхідно, він може творчо підійти до виконання замовлення та створити щось нове. Кухар може розраховувати на зарплату в середньому 15,5 тис. грн у Києві.

Висновок

З огляду на те що безробіття в Україні охопило третину населення і на одне місце може претендувати 40-50 осіб, пошук роботи може затягтися надовго. І не всі знайдуть те, що задовольнятиме їхні хоча б основні запити. Можливо, комусь доведеться перекваліфікуватися, погодитись на не надто привабливі умови, щоб прогодувати себе та свою родину. Але треба пам’ятати, що криза не триватиме довіку. Від нашої витривалості сьогодні залежить наше майбутнє завтра.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...