Як обрати надійний та економний кондиціонер для квартири?

Поділитися новиною

Перед купівлею кондиціонерів, користувачі зазвичай використовують спеціальну формулу для розрахунку потужності пристрою. Потрібно враховувати не лише площу приміщення, але й кількість джерел опалення, або інших предметів, які виділяють тепло.

Принцип вибору кондиціонерів для квартири

Найбільш поширеними варто вважати пристрої, які працюють за принципом вмикання та вимикання, тобто on/of. Вони коштують відносно не дорого, проте не здатні працювати в умовах сильного морозу для обігріву приміщення. Це чудова техніка для осель, в яких  передбачений інший варіант опалення, наприклад газовий котел. У такому випадку можна купити кондиціонер Київ та область, врахувавши необхідні параметри.

Важливі параметри під час вибору кондиціонеру:

  • Об’єм кімнати. Варто зазначити, що це не площа, а загальна кількість повітря, яка міститься всередині приміщення. Для підрахунку враховують висоту стелі.
  • Кількість віконних отворів. Чим більше вікон у приміщенні, тим більше світла та тепла через них може проникати всередину. Таким чином, це потенційні джерела теплого повітря, які суттєво впливають на роботу.
  • Кількість осіб, що постійно мешкають у приміщенні. Це має значення, бо людина під час дихання, також виділяє певну кількість тепла.

Щоб не помилитися з вибором, варто користуватися спеціальним калькулятором, що використовують формулу. Кожне значення цієї формули містить важливий фактор, який впливає на швидкість та ефективність охолодження приміщення.

Worker Mounting Air Conditioning Unit

Принципи вибору кондиціонерів та особливості їх роботи

Найбільш простим та доступним варіантом вважають спліт-системи, які складаються з двох блоків. Перший блок міститься всередині, а інший зовні оселі. Блоки з’єднані між собою системою трубок та мереж, які дозволяють рідинам та холодоагенту циркулювати всередині системи.

На значення ефективності роботи пристрою, впливає правильність встановлення. Необхідно, щоб кріпленням та монтажними роботами займалися спеціалісти. Складнощі виникають, коли потрібно встановлювати техніку у приміщеннях з балконом. В такому випадку у підлозі балкону варто зробити канаву, щоб сховати комунікації та системи, що дозволяють відводити конденсат.

Суттєво заощадити на електроенергії можна, якщо купити кондиціонер з установкою інверторного типу, який має високий рівень енергозбереження. Завдяки наявності спеціального мотору, система працює без перевантажень та у постійному режимі, не вимикаючись при досягненні відповідної температури. Тому людям, які бажають не лише охолодити повітря в приміщенні, але й забезпечити себе теплом у зимовий період, варто купувати інверторні прилади. На відміну від звичайних спліт-систем, вони працюють при температурі повітря зовнішнього середовища – 20°.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...