Як вибрати м’який диван

Поділитися новиною

Диван ‒ це основне місце для відпочинку всієї сім’ї. Тому такий предмет інтер’єру потрібно вибирати дуже обережно, щоб він відповідав всім вашим вимогам та відрізнявся оптимальними характеристиками.

Недорого купити диван ви можете на сайті: https://ddn.ua/ua/divany.html. Тут доступний широкий асортимент продукції від українських та закордонних меблевих фабрик.

Кутовий чи прямий диван

Перш ніж придбати новий диван потрібно визначитися з формою цього предмету інтер’єру. Тут можна виділити два найпопулярніших варіанти: прямий та кутовий диван.

Пряма модель ‒ це найрозповсюдженіший диван, який легко побачити в більшості квартир та приватних будинків. Таку симетричну модель досить просто зручно розмістити у вітальній чи іншій кімнаті, де вам потрібні такі м’які меблі. Прямий диван можна ставити як вздовж стіни, так і в центрі кімнати, якщо потрібне розмежування зон.

Кутовий диван ‒ це асиметрична модель. Найчастіше такі м’які меблі відрізняються більшими габаритами, тому їх розміщують у досить великих приміщеннях. Кутовий диван ‒ це оптимальний вибір для великої сім’ї або компанії.

Розкладний диван чи софа

Диван, що не здатен розкладатися в ліжко, називається софою. Така модель є популярною в ті квартири та приватні будинки, де достатньо спальних місць як для постійних жильців, так і для гостей. Вибрати софу простіше, адже в таких моделях відсутній механізм трансформації. Отже, їхня конструкція значно простіша.

Розкладний диван ‒ це універсальна річ. Вдень він може слугувати місцем для відпочинку всіх членів сім’ї, а вночі перетворюватися на спальне місце для одного або кількох людей. Варто підбирати моделі з досить простим механізмом розкладання, який відрізняється надійною роботою та можливістю ремонту у випадку поломки.

Матеріал обшивки

Якщо ви вибрали форму та конструкцію дивану, настав час обрати матеріал обшивки. Адже від цього залежатиме, наскільки комфортно та практично користуватися такими м’якими меблями.

До найбільш популярних варіантів обшивки потрібно віднести:

  1. Флок. Дуже розповсюджена тканина. Відрізняється міцністю та приємністю на дотик. За флоком легко доглядати, адже для чистки можна використовувати більшість миючих засобів. Недоліком є те, що тканина електризується, чим притягує пилюку.
  2. Жаккард. Дорогий та міцний матеріал, який відрізняється класичними візерунками. Також його дуже просто чистити.
  3. Шкіра (натуральна чи еко). Міцний матеріал, який не електризується та може слугувати тривалий термін. Але він погано пропускає повітря.

Є десятки інших різноманітних варіантів обшивки. Перед покупкою дивану краще ознайомитися із більшістю з них.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...