Характеристики та принцип роботи скороварок

Поділитися новиною

Більшість сучасних господинь навряд можуть переплутати мультиварку, скороварку та пароварку. Ці прилади працюють з використанням різних принципів та технологій. В основі роботи пароварки лежить використання пари, завдяки чому всередині продуктів зберігаються корисні речовини. Це спосіб приготування їжі для людей, які стежать за власним здоров’ям та харчуванням, а також можливість порадувати маленьких дітей смачними та корисними травами.

Принцип роботи скороварки

Це прилад, який поєднує у собі декілька принципів роботи. В основі cкороварки лежить використання високої температури пари, а також високого тиску. Цього можна досягти з використанням спеціальних герметичних кришок. Класична скороварка, яка використовувалася у радянські часи, нагадувала собою звичайну каструлю з кришкою, по обідку якої міститься гумовий ущільнювач, а також замок, який дуже сильно притискає кришку до каструлі. Саме це дозволяє створювати високий тиск всередині посудини.

Принцип роботи приладу:

  • Наразі принцип роботи таких приладів не змінився, але суттєво покращився їх зовнішній вигляд, з’явилося програмне забезпечення.
  • Електричні скороварки, які за зовнішнім виглядом дуже схожі на звичайні мультиварки, суттєво відрізняються від них за принципом роботи. Вони працюють по принципу автоклава, за рахунок високої температури та підвищеного тиску.
  • Завдяки цьому температура всередині посудини підвищується не до 100°, як під час звичайного кипіння, а до 120. Це можливо завдяки високому тиску, що виникає під час приготування їжі, без можливості виходу повітря та пари назовні.

Як обрати сучасну скороварку для приготування їжі?

Варто віддавати перевагу надійним пристроям, які виготовлені з нержавіючої сталі та пластику. Також звертають увагу на якість роботи спеціального замка, який знаходиться зверху кришки. Він фіксує кришку та не дозволяє їй рухатися під час приготування їжі. Звертайте увагу на посудину, яка знаходиться в середині скороварки. Вона повинна виготовлятися з матеріалу, який витримує високу температуру та тиск. Спеціалісти зі здорового харчування не рекомендують купувати прилади з тефлоновим покриттям. В результаті багаторазового нагрівання до високих температур, це покриття може руйнуватися, а його частинки переходять у їжу.

Скороварка повинна бути доповнена величезною кількістю датчиків регулювання та фіксування температури, що будуть підтримувати її на постійному рівні. Прилад нагрівається до високих температур, тому обирайте техніку від відомих розробників, які надають велику гарантію на свої вироби. Через нагрівання, дуже часто відбувається перегрів, через що виходить з ладу реле, яке потрібно замінити. Це деталь, яка має невисоку вартість, але усі господині мріють про надійну техніку, яка ламається дуже рідко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...