Що таке поліс страхування ОСЦПВ

Поділитися новиною

Ще нещодавно поліс ОСЦПВ був одним із тих документів, котрі повинні надавати водії при зупинці співробітником патрульної служби. Тепер обов’язково мати при собі паперовий примірник не треба, а ось оформляти щорічно знадобиться. Поліс страхування, котрий забезпечить виплату постраждалим у разі аварії – це захист відповідальності кожного водія.

Для чого та кому потрібне ОСЦПВ?

Поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, або ОСЦПВ, – це документ, який повинен мати кожен водій, незалежно від статусу ТЗ. Він настільки ж важливий, як і техпаспорт чи водійські права. Без нього не варто сідати за кермо.

Необхідність купівлі його цілком зрозуміла, адже страхування вашої відповідальності перед третіми особами (постраждалими в результаті аварії) дозволить суттєво зекономити кошти. Оплачуватимете ремонт чужого транспорту та покриватимете вартість лікування не самостійно – це на себе візьме страхова компанія.

Ще одна причина для того, щоб ні в якому разі не виїжджати на дороги загального користування без ОСЦПВ, – це можливість отримати компенсацію у випадку заподіяння шкоди невідомим транспортним засобом чи при відсутності такого полісу у винуватця. У цьому разі кошти йтимуть із рахунків МТСБУ.

З якого боку не глянути, наявність полісу страхування дає можливість не морочити собі голову, де взяти кошти, якщо раптом трапиться неприємність на дорозі.

Історія та сучасність страхування ОСЦПВ в Україні

Страхова компанія «Арсенал Страхування» працює вже багато років, тому може краще, ніж будь-хто інший, показати історію вдосконалення страхування відповідальності водіїв. Раніше потрібно було обов’язково оформляти паперовий поліс, у тому числі його вимагали при перевірці документів. Сьогодні ж використовуються електронні ОСЦВП, які значно зручніші. Перехід на них має наступні переваги:

  1. Оформлення в будь-який момент часу на сайті СК.
  2. Наявність полісу в кишені. Він автоматично підтягується в «Дію».
  3. Гарантія легітимності. Підробити такий цифровий документ просто неможливо, адже його номер вноситься в єдиний реєстр.
  4. Спрощення огляду та перевірки документів. Представник патрульної служби може за лічені хвилини в базі перевірити наявність актуальної страховки. В окремих випадках водіїв навіть не зупиняють («пробивають» по базі на ходу).

Звичайно, паперовий варіант полісу також можливо отримати, а якщо точніше, то роздрукувати. У форматі PDF-файлу він надходить на електронну пошту, що вказана при його оформленні.

Можна сказати, що ОСЦПВ суттєво полегшує життя водіям (їхній гаманець захищений у разі потрапляння в ДТП). Наявність електронної версії цього документу та можливість його оформлення онлайн роблять купівлю поліса максимально зручною.

Зверніть увагу: СК з готовністю надають додаткові послуги, які точно будуть актуальні в разі виникнення аварії. Серед них – безкоштовна евакуація машини з місця ДТП, підвезення запасних частин, інші види допомоги, що дуже зручно в екстрених ситуаціях.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...