Ручний рубанок: який краще вибрати

Поділитися новиною

Зараз існує безліч варіантів електричних рубанків, але попри це багато столярів продовжують використовувати у своїй роботі звичайний ручний інструмент. Вони дозволяють обробляти дерево більш якісно та естетично. Майстри, у яких в арсеналі є обидва інструменти, електричний використовують для чорнової обробки, а ручний рубанок – для надання виробам остаточного зовнішнього вигляду. Про те, якими бувають та як вибрати ручний рубанок, розкажемо далі.

Види ручних рубанків та їх призначення

Під час вибору рубанка необхідно розуміти, для яких робіт він буде використовуватися. Для кожної цілі призначений окремий вид інструменту, найбільш розповсюдженими серед яких є:

  • універсальний – використовується для виконання більшості робіт з обробки деревини, є унікальним варіантом для домашнього користування;
  • фуганок – відрізняється більшими габаритами корпусу, підходить для великих заготівок;
  • торцевий рубанок – з більш пологим розташуванням ножа, використовується для обробки торцевих волокон;
  • зензубель – призначений для чистової обробки прямокутних зрізів, фальців та столярних з’єднань.

Якщо вам потрібен рубанок для виконання деяких робіт в домашніх умовах – гарним рішенням буде універсальна модель, котра дає можливість якісно обробити будь-які заготівки. Для більш професійного використання краще мати декілька різновидів.

На що звернути увагу при виборі рубанка

В першу чергу потрібно переконатися, що перед вами – рубанок від надійного виробника. В хорошого інструменту повинен бути міцний ніж, виготовлений з хорошої сталі. Тільки в такому випадку використання рубанка буде максимально простим, і вам не доведеться часто точити лезо. Орієнтуйтесь на те, з якою регулярністю будуть виконуватися роботи – для столярів потрібен професійний інструмент, в той час, як поціновувачі цієї справи можуть віддати перевагу більш простій моделі.

Зверніть увагу на міцність конструкції – жоден з елементів не повинен хитатися. Ручка обов’язково має бути надійною та добре триматися. Розмір держака для правої руки також грає важливу роль. Вона повинна відповідати розміру вашої кисті, аби використання було зручним.

В інтернет-магазині АРС ви знайдете надійні та довговічні рубанки від найкращих виробників. Також на сайті можна обрати безліч ручного інструменту для обробки деревини та виконання багатьох інших робіт. Можлива доставка по всій території України.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...