Полтавщина у п’ятірці областей з вакцинації проти коронавірусу

Поділитися новиною

В Україні триває 5-й етап вакцинації проти COVID-19, на якому щепитися можуть усі охочі віком від 18 років.

Станом на 11 серпня 2021 року вже щеплено 4,4 млн осіб, з них отримали дві дози й завершили вакцинацію майже 2,6 млн українців.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, абсолютним лідером за охопленням щепленнями від COVID-19 дорослого населення є Київ, де провакциновано принаймні однією дозою майже 667 тис. жителів, двома дозами – 395 тис. У першій п’ятірці також Київська, Полтавська, Черкаська та Чернігівська області.

«Полтавщина традиційно залишається в лідерах з вакцинації проти коронавірусу. Нині в області щеплено першою дозою 223 тисячі людей, із яких другою — 130 тисяч. Медиків вакциновано 80%. Крім того, на Полтавщині почали щеплювати вакциною Pfizer дітей від 12 років. Першочергово це роблять дітям, що мають хронічні захворювання або їдуть на навчання закордон. Уже вакцинували понад 10 дітей», – розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

На 11 серпня на національних та регіональних складах знаходиться майже 7 млн доз вакцин різних виробників. Країна постійно отримує нові й нові партії вакцини. Наразі цього достатньо, щоб щепити все більше українців від коронавірусної хвороби.

«Усі вакцини AstraZeneca, Coronavac, Pfizer, Moderna, які використовуються в області – якісні та схвалені ВОЗ. Перебоїв із отриманням вакцини на Полтавщині немає. Для того щоб вакцинуватися потрібно прийти до центру чи пункту вакцинації з паспортом, декларацією з сімейним лікарем або ідентифікаційним кодом», – додав Олег Синєгубов.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...