«Екологічні ініціативи Полтавської області»: які проекти подали громади?

Поділитися новиною

На Полтавщині завершився прийом проектів на конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області, оголошений обласною радою в 2021 році.

На конкурс всього подали 121 проект із 45 територіальних громад Полтавської області. Найбільш активними виявилися мешканці Лубенської (7 проектів), Лохвицької та Зіньківської міських територіальних громад (по 6 проектів). У той же час, Гадяцька міська ТГ подала всього один проект. Утім, поза конкурсом лишилося 15 громад, мешканці яких взагалі не подали жодного проекту. Усі проекти можна переглянути за посиланням smartregion.

Значна частина громадських екологічних ініціатив цього року спрямована на облаштування шкільних теплиць, створення зелених зон, екосадів, релакс-парків, зелених класів для школярів, придбання контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів, проведення заходів із екологічної освіти та культури, безпечного водопостачання, боротьби зі шкідливими рослинами, попередження лісових пожеж.

Громади, які знаходяться на території колишнього Гадяцького району, подали наступні проекти:

№108 «Облаштування зони відпочинку в с. Ціпки Краснолуцької громади»

Проект передбачає облаштування паркової зони біля школи – встановлення вхідної арки з квітів, лавок, урн для сміття, led ламп, озеленення паркової зони, облаштування клумб, висадка квітучих кущів, створення штучних водойм, встановлення будиночків для птахів,  облаштування пішохідних доріжок.  

Автор Любов Біляк.  

№100 «Екологізацію суспільства розпочинаємо з дитинства» у Великобудищанському спеціалізованому закладі освіти І-ІІІ ступенів.

Придбання таблиць, сучасних мікроскопів, муляжів, пробірок і колб.

Автор Діана Величко.

№85 «Щоб Хитцівською недобудованою залізницею мандрувати – криницю, пляж та екохатину із живою огорожею необхідно облаштувати!», Краснолуцька громада

Облаштовання криниці, етнохатинки, місця відпочинку.

Автор Світлана Корнієнко.

№82 «Сучасний кабінет біології – еколабораторія майбутніх науковців» Краснолуцька громада

Автор Галина Василенко

№74 «Встановлення баків для небезпечних відходів на території Сергіївської територіальної громади»

Придбання трьох баків для збору ламп, використаних батарейок та акумуляторів, термометрів, які розмістять у с. Сергіївка, с. Розбишівка, с. Качанове.

Автор Алла Бутенко.

№56 «Екосад, як осередок проведення уроків під відкритим небом», Краснолуцька громада

Створення осередку проведення уроків під відкритим небом».  

Автор Оксана Чиркова.

№55 «Відновлення рекреаційної зони на території Сергіївської територіальної громади»

Прибирання прибережної території та створення зони відпочинку, насадження дерев, встановлення альтанок, сміттєвих баків, перевдягальні та туалету, облаштування волейбольного майданчика.

Автор Валентина Галь.

№51 «Сортуй сміття – очищай довкілля Петрівсько-Роменської громади»

На території сіл Петрівка-Роменська та Венеславівка буде обладнано 9 майданчиків по роздільному збору твердих побутових відходів для населення та підприємств, організацій, установ, підприємців та придбано 18 металевих баків з кришкою.

Автор Валентина Лесь.

№46 «Створення зеленої зони в центрі села Плішивець»

Автор Віта Тимошенко.

№41 «Сміттєвий бак – шлях до розв’язання проблеми накопичення сміття», Гадяцька громада

Проектом передбачається придбання євроконтейнерів для збору твердих побутових відходів ємністю 120 літрів, для індивідуального житлового сектору Гадяцької міської територіальної громади.

Автор Інна Галушка.

№29 «Наше майбутнє- чисте довкілля», Петрівсько-Роменська громада

Проект буде реалізовано на території сіл Середняки, Коновалове, Ветхалівка.

Автор Тамара Вінцюк.

№28 «Ecolab Веприцького ЗЗСО І-ІІІ ступенів», Великобудищанська громада

Облаштування екологічної лабораторії у Веприцькому ЗЗСО.

Автор Світлана Гусаренко.

№17 «Екологічна безпека людини в селі Ручки Петрівсько-Роменської сільської ради»

Закупівля та встановлення контейнерів для збору твердих побутових відходів на вулицях села, зміна відношення жителів до впровадження збору твердих побутових відходів, покращення стану навколишнього середовища й екології.

Автор Лідія Мелешко.

№13 «Вчимося сортувати разом», Лютенська громада

Встановлення 20 баків для роздільного збору сміття у 10 віддалених точках громади і в місцях найбільшого скупчення людей.

Автор Ігор Жовтодід.

№3 «Чиста громада – теплі будівлі», Лютенська громада

Придбання подрібнювача гілок для КП «Джерело» Лютенської сільської ради, працівники якого займатимуться регулярним санітарним розчищенням посадкових смуг без нанесення шкоди навколишньому середовищу, подрібненням гілок, і тим самим очищувати територію та покращувати екологічний стан в громаді.

Подрібнена сировина буде використовуватися для опалення бюджетних установ, що перебувають в комунальній власності громади та опалюються твердим паливом.

Автор Іван Коломієць.

Довідково. Загальний бюджет конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2021 року складає 2 млн грн. Наразі триває перевірка поданих проєктів. Голосування за проєктні ініціативи відбудеться з 21 травня по 2 червня. До 5 червня стануть відомі проєкти-переможці конкурсу. З усіма поданими на конкурс проєктами можна ознайомитись на порталі SmartRegion Полтавської області за посиланням.

Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...