Коли пролунає останній дзвоник у школах Гадяцької громади?

Поділитися новиною

Минулого року Україна вперше зіткнулася з необхідністю суворих обмежень або навіть скасування святкування останніх дзвоників і випускних.

У 2021 році українським школам доведеться вдруге проводити останній дзвоник в умовах пандемії коронавірусу. У багатьох регіонах були серйозні перерви в навчанні через карантин. Тому дати закінчення навчального року можуть варіюватися і припадати не лише на травень, а й на червень.

Міністерство освіти та науки України окреслило рекомендовану дату проведення останнього дзвоника. І це 26 травня. Це орієнтовна дата, яка буде коригуватися керівниками загальноосвітніх закладів самостійно. Вже є попередні дати проведення останнього дзвоника у Києві – 26 травня, Чернівцях – 29 травня, Запоріжжі – 31 травня, у Харкові – 4 червня, у Черкасах та Тернополі – 8 червня, у Хмельницькому – 11 червня.

У школах Гадяцької громади свято останнього дзвоника відбудеться у четвер, 27 травня. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Станіслав Бутенко каже, що адміністрація кожного навчального закладу самостійно визначить формат проведення свята. Єдина вимога – дотримання карантинних обмежень. 

За заявою Міністерства освіти, шкільні свята можна проводити тільки з дотриманням усіх заходів і вимог безпеки. Наприклад, у шкільному дворі, на природі, окремо в кожному класі або тільки для випускників.

Згідно з діючими обмеженнями адаптивного карантину, свято останнього дзвоника не можна проводити в регіонах, що знаходяться в червоній зоні. В цьому випадку школам доведеться перейти в онлайн-режим. На сьогодні у червоній зоні карантину не залишилося жодної області.

До речі, у більшості центральних і південних областей України святкування останнього дзвоника також пройде в травні. А ось на Заході країни через складну епідеміологічну ситуацію, яка спостерігалася в 2021 році, навчальний рік у багатьох школах буде продовжено, і останній дзвоник пролунає вже у червні.

Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...