Крали парфуми і гроші: стан правопорядку на території Гадяччини за тиждень

kriminal freepik 5 1
Поділитися новиною

kriminal freepik 5 1За минулий тиждень до чергової частини Гадяцького ВП надійшло 113 заяв та повідомлень. 

Із них 15 повідомлень відомості яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого Кримінальним кодексом України, а саме, з числа зареєстрованих:

4 – за ст.185 КК України (Крадіжка);

1 – за ст.186 КК України (Грабіж);

1 – за ст.190 КК України (шахрайство);

1 – за ст.194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна);

3 – за ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ін.

16 грудня до чергової частини Гадяцького ВП надійшов матеріал з Миргородської місцевої прокуратури по зверненню жителя одного з сіл, який повідомляє про те, що напередодні через Інтернет на сайті «ОLX» мав намір придбати насос для відкачування дизпалива. Зателефонувавши за вказаним номером та узгодивши з так званим «продавцем» ціну, перерахував грошові кошти на банківський рахунок шахрая в результаті – бажаної покупки не отримав та й грошей, звісно, не повернули.

За вказаними фактами, відомості внесені до ЄРДР за ч.1 ст.190 КК України – шахрайство.

16 грудня до Гадяцького відділу поліції за допомогою звернулась 62–річна жителька одного з сіл, котра повідомила, що з її банківської картки зникли кошти. Як з’ясувалося, потерпіла мала намір оформити кредит, проте витрачати час на поїздку до банку не бажала. Тому й скористаласть порадою знайомих в оформленні онлайн-кредиту. В телефонній розмові жінка повідомила незнайомцю всі дані та паролі. Скориставшись довірою, зловмисник скоїв крадіжку грошових коштів з банківської картки заявниці. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

21 рудня до чергової частини надійшло повідомлення про скоєння крадіжки парфумів у одному з місцевих магазинів. Прибувши на місце виклику, правоохоронці задокументували крадіжку та вилучили відеозаписи з камер спостереження.

За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка). Слідство триває.

Протягом минулого тижня неодноразово надходили повідомлення про порушення громадського спокою, а саме компанії молодих людей під впливом алкоголю порушували громадський порядок та вчиняли хуліганські дії. Виїздом на місце пригоди встановлено, що молодики не тільки вживали спиртне адже під час поверхневого огляду правоохоронці виявили згортки, у яких була речовина, зовні схожу на наркотичну. Останні повідомили, що наркотики зберігали для власного вживання без мети збуту. Всі незаконні речовини вилучено та направлено на експертизу. Відносно правопорушників порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Крім того, Гадяцьким ВП проводились заходи щодо протидії адміністративних правопорушень у публічних місцях. У ході проведених заходів було складено:

5 протоколів за ч.2 ст.44-3 КУпАП (Перебування в громадських будинках, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок);

1 протокол за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування);

12 протоколів за ст.178 чч.1,2,3 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді);

2 протоколи за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство);

2 протоколи за ст.175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях);

1 протокол за ст.182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).

Протягом тижня в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху було виявлено 40 порушень ПДР, а саме:

5 – за ст.121 КУпАП (порушення водієм правил керування ТЗ, правил користування ременем безпеки або мотошоломами);

6 – за ст.122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху);

12 – за ст.126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки);

11 – за ст.127 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху пішоходами);

2 – за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що спричинило ТЗ засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна);

2 – за ст.130 КУпАП (Керування ТЗ особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), та інші.

Всього протягом минулого тижня Гадяцьким ВП було складено 69 адміністративних протоколів.

Петро Токар, начальник Гадяцького ВП. 

Олеся Король, сержант поліції, помічник чергового СРПП № 3 Гадяцького ВП.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...