«Хронологія незаконного позбавлення газопостачання»

куліш гадячгаз
Поділитися новиною

куліш гадячгаз23 липня 2018 року до мне прибули працівники ПрАТ «Гадячгаз» для нібито перевірки газового обладнання. Саму перевірку вони чомусь розпочали не з приміщення, де знаходяться газові прилади, як це робили раніше, а з вхідного газового стояка, який знаходиться на подвір’ї моєї садиби. Вони зупинилися біля цього стояка, на якому змонтований вхідний газовий вентиль і почали вимагати документи та книгу обліку розходу газу та оплати використаного мною газу. Коли я повернувся до них вже з документами, то побачив, що один з працівників вже щось робив з вхідним вентилем, а інший складав якісь документи. І це без моєї присутності та участі.

Вони мені відразу повідомили, що ніби то виявили виток газу та відразу його усунули, хоча до цього щорічна перевірка витоку газу не виявляла. Після їхніх дій з вентилем, перевірка вже у моїй присутності витоку газу не було і вони запевнили, що зробили все якісно та надовго, тому я зобов’язаний це оплатити.

Далі була проведена перевірка і техобслуговування газових приладів що знаходяться у приміщенні. На всі ці роботи та перевірки був складений відповідний рахунок-акт, який підписаний як ними так і мною. Загальна сума до оплати 239 грн. 99 коп., яку я пізніше оплатив вищевказаному підприємству після деяких спірних уточнень.

Далі так склалися обставини, що по причині хвороби, з серпня 2018 р. по квітень 2019 р. я проживав у сестри на Сумщині, оскільки потребував лікування та догляду. Та коли я повернувся додому, то виявив вхідну хвіртку мого двору виламаною, а газове постачання виявилося перекритим та опломбованим, а газовий вентиль, який ремонтувався та обслуговувався тими ж працівниками ПрАТ «Гадячгаз», був зламаний.

Я відразу викликав поліцію, і все вищевикладене було задокументовано, однак бездіяльність поліції та тяганина з розслідуванням справи триває й до сьогоднішнього дня, не дивлячись на всі мої звернення.

Поліція не просто ігнорує, а нажаль, ще й захищає осіб, які злочинно проникли без мого відома до дворища 20 грудня 2018 року та склали якийсь документ.

Чомусь після першої перевірки, через 4 місяці, її вирішили провести повторно, і на цей раз уже без моєї присутності, навіть не попередивши. Всі ці дії були ніби то через виявлений новий витік газу.

Все вищевикладене свідчить про заплановане, навмисне та цілеспрямоване здирство, шахрайські дії та злочинне й незаконне проникнення до мого житла – а це дві статті ККУ, а також грубе порушення ст. 30 Конституції України про недоторканість житла.

Таким чином, із 2018 року я позбавлений газопостачання, а це завдало мені чималих моральних та матеріальних збитків, оскільки я одинокий пенсіонер та проживаю на мінімальні державні виплати. Загострились хронічні хвороби, а під час заготівлі дров я отримав ще й загострення обструктивного бронхіту.

Та нахабні спроби подальшого здирства далі тривають, і це вже після нанесених мені збитків. На мою адресу надходять повідомлення без підпису посадової особи та печатки підприємства, про якісь борги ПрАТ «Гадячгаз».

Микола Куліш. 26.11.2020р., с. Максимівка.

20 листопада, Миколі Кириловичу прийшов рахунок, у якому був вказаний борг за послугу з розподілу газу.

Згідно цього рахунку, за розподіл природного газу, пенсіонер має сплатити 335 грн 98 коп. Також у платіжці вказаний фактичний обсяг споживання природного газу, згідно з попереднім газовим роком (з 1.10.2019 року по 30.09.2020 рік), та складає 314.00 м. куб.. Зазначений обсяг за замовчуванням буде визначений як розмір річної замовленої потужності на 2021 рік».

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати доставки газу. Тому з 1 січня 2020 року послуги доставки виключені з загальної платіжки за газ.

Тож продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії. А отже й квитанції за газ та його розподіл сплачуються окремо. Гроші за газ отримує постачальник газу, а за розподіл – газорозподільна компанія.

Але чому нараховують за розподіл, якщо у споживача стоїть пломба на вентилі (припинене постачання)?

Відповідно до пункту 8 глави 6 розділу VІ Кодексу ( Постанова від 30.09.2015  № 2494 Про затвердження Кодексу газорозподільних систем), припинення або обмеження розподілу (споживання) природного газу не звільняє споживача від зобов’язання оплати вартості послуг за договором розподілу природного газу, крім випадку розірвання цього договору.

«БМ»

1 коментар до “«Хронологія незаконного позбавлення газопостачання»

  1. Знаю що працівникам “гадячгаз” теж незручно перед громадянами, вони ж, так само як і мільйони українців знають, хто дійсно краде. Так навіщо кланятись керівництву, може краще гнів розвернути на керівника. У нас якщо керівники боятись будуть, тільки тоді буде лад в державі!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...