ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ РОБОТІ АМБУЛАТОРІЙ ТА ЯКІ ОБІЦЯНКИ НЕ ВИКОНУЮТЬ У СІЛЬРАДАХ

амбулаторії
Поділитися новиною

амбулаторіїНагадаємо, завдяки державній програмі «Велике будівництво», у Гадяцькому районі, 23 липня, урочисто відкрили три нові амбулаторії загальної практики сімейної медицини (в с. Петрівка – Роменська, Лютенька, Великі Будища). На той час приміщення не були готові до експлуатації, але сільські голови обіцяли у найкоротший термін усунути недоліки та сприяти повноцінному функціонуванню медзакладів.

Із того часу минуло більше трьох місяців, та все ж деякі обіцянки так і залишилися не виконаними…

На скільки нам відомо, нову Лютенську амбулаторію досі не прийняли в експлуатацію, оскільки там відсутнє електропостачання та й щодо меблів і медичного приладдя ситуація стабільна – в якому стані було приміщення на момент відкриття, в такому й залишилося.

У Петрівсько-Роменській ОТГ амбулаторія також поки не функціонує, хоча вже давно готова до відкриття. Як повідомила голова ОТГ, Валентина Бугайова: «Приміщення повністю укомплектоване, приладдя завезене, відповідні документи та акти прийому-передачі підписані, лічильник встановлений, додаткова угода з обленерго готова та передана на підпис, але затримка лише в одному – й досі немає дозволу від генерального директора обленерго на подачу електроенергії до приміщення. Ми писали та подавали запити з цього приводу, але у відповідь: «документи на розгляді». І нажаль цю ситуацію не можемо вирішити вже місяць. Я дуже переймаюся з цього приводу, адже в приміщенні амбулаторії опалення електричне, там передбачена тепла підлога, тому в разі приморозків, ця система може зазнати значних ушкоджень».

Хочемо запитати. Чому договір про надання послуг на розподіл електроенергії медзакладу досі не можуть підписати, і чому в АТ «Полтаваобленерго» так довго відбувається розгляд важливих документів?   

Та є ще один цікавий момент стосовно лікарів

Три роки тому, у Петрівсько-Роменській амбулаторії почала працювати лікар сімейної медицини. Звісно, в селі на таку вакансію охочих не багато, тож, як заохочення, за кошти сільради лікарю придбали житло. На той час трикімнатна квартира з ремонтом обійшлася більше 200 тис. грн. До всього, знову ж таки за рахунок сільради, вже три роки щомісячно виділяється надбавка до заробітної плати спеціаліста. Це досить таки пристойні умови, щоб утримати лікаря на посаді.

Ситуація в Лютенці відрізняється

У липні цього року, на момент відкриття амбулаторії, громаді представили нового сімейного лікаря, який приступив до роботи з 1 серпня. Вже колишній голова Лютенської сільської ради Олександр Захлистенко, обіцяв молодому спеціалісту «золоті гори»: комфортне житло, службове авто з водієм, надбавка до заробітної плати. Щодо авто та надбавки – домовленості виконані, а от що стосується комфортного житла…

Будинок лікарю виділили, але він старий і не має елементарних зручностей та умов для життя: вода не проведена, туалет розташований на вулиці, опалення пічне.

Наразі у сільраді вирішують питання щодо облаштування житлового блоку, який передбачений у плані нової амбулаторії і знову проблема – відсутність електроенергії.

Щодо придбання нового житла – у сільській раді пообіцяли протягом року вирішити це питання. А чи вистачить терпіння у молодого спеціаліста на цілий рік, побачимо.

Анжела Замотаєва.

 

Фото «комфортабельного» житла для молодого спеціаліста

LIVE OFFLINE
track image
Loading...