Знімала порчу: шахрайка виманила у гадячанки гроші

7458698574635
Поділитися новиною

745869857463522 вересня до чергової частини Гадяцького ВП, надійшла заява від місцевої жительки, що з її помешкання невідома жінка викрала гроші.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що до будинку заявниці завітала невідома особа жіночої статі, яка запропонувала зняти з неї порчу. Для цього потрібно освятити грошові кошти святою водою. Потерпіла запросила невідому особу до будинку та відчинивши шухляду столу показала конверт з грошовими заощадженнями, та пішла в іншу кімнату по освячену воду після чого передала воду невідомій жінці. По закінченню «обряду» невідома віддала воду та сказавши, що вона все зробила пішла з будинку. Зникнення грошових коштів заявниця відразу і не помітила. Інформацію про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.185 КК України (крадіжка). Наразі працівники поліції її розшукують.

28 вересня надійшла заява від жительки одного з сіл району про те, що невідома особа зателефонувала їй представившись працівником служби безпеки «Ощадбанк», та в подальшій розмові, шахрайським шляхом, дізнавшись персональні дані заволоділа грошовими коштами в сумі понад 9 тисяч грн. Незнайомець повідомив потерпілій, що з метою встановлення додаткового захисту рахунку йому необхідні дані банківської картки. Назвавши усі необхідні дані, жінка побачила, що з її рахунку були зняті усі кошти.

Цього ж дня надійшла заява від жительки одного з сіл району, про те, що напередодні вона передала знайомому чоловікові завдаток за придбання автомобіля, але останній не виконав взяті на себе зобов’язання.

Подібна заява надійшла від жителя одного з сіл району, який повідомив, про те, що ще на початку вересня він перерахував невідомій особі грошові кошти в якості завдатку за придбання автомобіля. Звісно, після отримання коштів, шахрай вже на телефонні дзвінки не відповідав та й бажане замовлення так і не отримав.

По даним фактам відомості внесені до ЄРДР за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство).

За повідомленням Гадяцького ВП.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...