У питній воді комунального водопроводу Гадяча відхилень не виявлено

YAk vyznachyty shho vodoprovidna voda bezpechna 1024x717
Поділитися новиною

YAk vyznachyty shho vodoprovidna voda bezpechna 1024x717Гадяцький МВПЛД ДУ « Полтавський ОЛЦ МОЗ України» щотижня інформує про стан повітря та води у відкритих водоймах та водопроводі.

Радіаційний фон в м. Гадяч за минулий тиждень становив 10-13 мкр/год при середніх багаторічних показниках до 1986 р 12-14 мкр/год.

У плані моніторингу відібрано та лабораторно досліджено 3 проби води з відкритих водойм, відхилень від діючих гігієнічних вимог не виявлено.

                                                          Індекс ЛКП                                           Індекс ЛКП

                                                          фактично                                            в нормі до 5000

р. Псел (пляж) м. Гадяч                                900                                                           5000

(2 проби)

р. Грунь м. Гадяч                                        910                                                         5000

Патогенних мікроорганізмів в воді відкритих водойм не виявлено.

За минулий тиждень на вміст нітратів досліджено 3 проби води з шахтних колодязів із них 2 проби з перевищенням вмісту нітратів (с. М. Будища – дитина до 3-х років життя – 62,5 мг/дм3; вагітна – 164,9 мг/дм3 при нормі до 50 мг/дм3).

Також відібрано 8 проб питної води комунального водопроводу (ЖКГ м. Гадяч – 6; Гадяцький ліцей І-ІІІ ст. №1 імені Олени Пчілки; Гадяцький ДНЗ «ВПАУ»). Відхилення від санітарного нормативу не виявлено.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...