Заговляємося на Успенський піст, виготовляємо «маковійську квітку» та куди спрямовувати агресію

630 360 1597222325 809
Поділитися новиною

630 360 1597222325 809Сьогоднімучениці Іулітти Кесарійської.  Іулітта жила за часів імператора Діоклетіана. Вона була багатою вдовою і мала чималі статки. Втім один місцевий багатій почав зазіхати на її майно. Невдовзі біс заздрощів спонукав його до активних дій. Чолов’яга найняв дебелих молодиків (по-нашому тітушок) і розпочав рейдерське захоплення земель і маєтків Іулітти. Жінка, не витерпівши наруги, звернулася до суду.

Якщо ви думаєте, що суд Римської імперії діяв за принципом «хто дасть більший хабар той і виграє», то ви помиляєтесь – якби так було, то вся сучасна судова система Європи була б абсолютно недієвою, або базувалась на чомусь зовсім іншому, а не на римському праві. Суд визнав необґрунтованість майнових претензій місцевого олігарха до вдови. Вона виграла суд. Але заздрісник дістав свій останній козир: мовляв, Іулітта християнка. Християни тоді в Римській імперії були поза законом, тому суд запитав Іулітту, чи то правда, що вона християнка. Жінка відповіла ствердно і тоді її стратили.

Завтра в нас Маковія, тому в давнину напередодні свята обов’язково виготовляли “маковійську квітку” аби освятити її разом з водою в церкві. Сьогодні  також заговлялися на двотижневий Успенський піст, який триватиме до 28 серпня – свята Успіння Пресвятої Богородиці. Богородичний піст вважався вельми суворим постом і в ієрархії постів слідував одразу за Великим.

З іменинами вітайте Веніаміна, Сергія, Юрія, Івана, Анну, Єлизавету.

24 місячний день. На тлі конфліктної та жорсткої енергетики серпня сьогоднішній «близнюківський Місяць» трохи пом’якшить егоїзм, нетерпимість, затятість і часом агресивність, даючи змогу досягати наміченого більш толерантними засобами. Однак пам’ятаймо, що «гаряча», «вогняна» атмосфера є превалюючою в усьому світі. Маємо спрямовувати власну агресивну енергію в творче русло. Цілковите занурення в працю допоможе нам позбутися будь-якого негативу і великих неприємностей. Корисним це буде і для здоров’я, і для гаманця.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1987 році: +8,1; а найтеплішим у 2010 – +36,6

LIVE OFFLINE
track image
Loading...