Виїхав на зустрічну смугу та спричинив аварію

Типы водителей Молния и Резинщик
Поділитися новиною

Типы водителей Молния и Резинщик9 липня 2020 року суддя Гадяцького районного суду, розглядав адміністративну справу, яка надійшла від Гадяцького відділу поліції ГУНП про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України, уродженця с. Пирятинщина, Гадяцького району, освіта середня спеціальна, неодруженого, не працюючого за ст. 124 КУпАП.

Був встановлений епізод правопорушення.

19 травня 2020 року о 17:36 обвинувачений, керуючи автомобілем ВАЗ 211040, на а/ш Лохвиця-Гадяч-Охтирка Т-1705, не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з автомобілем MITSUBISHI-LANCER, який рухався в зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Обвинувачений підтвердив факт вчинення правопорушення та пояснив, що через погодні умови (ішов дощ) не впорався з керуванням.

Крім пояснень, вина особи у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124КУпАП підтверджується сукупністю інших досліджених в судовому засіданні доказів, які не викликають сумнівів у своїй достовірності і допустимості, зокрема даними, які містяться у протоколі про адміністративні порушення, рапортом оперативного чергового, схемою місця ДТП від 19 травня 2020 року, письмовими поясненнями учасників ДТП та іншими матеріалами справи в їх сукупності.

У діях обвинуваченого є склад правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП – порушення водієм правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, зокрема п. 14.6 ПДР.

Виходячи з матеріалів справи, тяжкості вчиненого правопорушення, відношення до скоєного, тому особу слід піддати стягненню у вигляді штрафу, так як саме таке адміністративне стягнення буде необхідним і справедливим з метою запобігання вчинення правопорушень в подальшому.

Відповідно до ст. 401 КУпАП, у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено таке стягнення сплачується судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що визначено Законом України «Про судовий збір».

Керуючись ст.ст.401, 124, 221, 283, 284 КУпАП, суд постановив визнати винним обвинуваченого у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП та піддати стягненню у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 340 грн.

Стягти з обвинуваченого на користь держави судовий збір в сумі 420,40 грн.

Строк пред`явлення постанови до виконання – три місяці.

Штраф має бути сплачений не пізніш, як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови – не пізніш, як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати штрафу у вищезазначений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення стягується подвійний розмір штрафу 680 грн., а також витрати на облік вчиненого правопорушення.

За матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...