Крали качок, автомобілі і шахраювали: події, що відбулися на Гадяччині впродовж тижня

regnum picture 146060400488534 normal
Поділитися новиною

regnum picture 146060400488534 normalУ період із 21 по 28 квітня 2020 року до чергової частини Гадяцького ВП надійшло 119 заяв та повідомлень, із них 11 повідомлень, відомості яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України.

Із числа зареєстрованих:

1 – за ст.307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

1 – за ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом);

1 – за ст.190 КК України (Шахрайство);

1 – за ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження);

4 – за ст.115 КК України (Умисне вбивство) із додатковою кваліфікацією – природна смерть.

22 квітня о 16 годині до Гадяцького ВП через оператора cаll-центру служби «102» надійшло повідомлення про те, що на автодорозі між селами Хитці та Броварки Гадяцького району сталася ДТП із потерпілими за участю мотоцикла. Виїздом на місце пригоди було з’ясовано, що водій мотоцикла при здійсненні маневру не впорався з керуванням і допустив з’їзд у кювет. Під час автопригоди водій отримав численні травми різного ступеня тяжкості, його було доставлено до реанімаційного відділення Гадяцької ЦРЛ. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього ружу або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Триває слідство.

Цього ж дня о 17:01 до ч.ч. Гадяцького ВП звернувся житель одного із сіл району з заявою про те, що з території його домоволодіння невідома особа викрала бензопилу марки «Гудлак», чим завдала збитків на суму близько 2000 гривень. Правоохоронці встановили особу зловмисника, ним виявився місцевий житель. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше) Кримінального кодексу України.

23 квітня о 15:06 до Гадяцького ВП звернулася мешканка одного із сіл району, яка повідомила про те, що в березні невідома особа шляхом вільного доступу з прилеглої до домогосподарства території здійснила крадіжку мускусних качок, чим заподіяла їй матеріальної шкоди на 1000 гривень. Проведеними розшуковими заходами було встановлено причетність до скоєння злочину місцевого жителя. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України.

За вказаний період було складено 3 адміністративних протоколи за порушення карантинних обмежень за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, Гадяцьким ВП також проводились заходи щодо протидії адміністративних правопорушень у публічних місцях. У ході проведених заходів було складено протоколів:

31 – за ст.178 чч.1, 2, 3 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді);

20 – за ст. 175-1 чч. 1 та 2 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях);

2 – за ст.183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб);

2 – за ст.176 КУпАП (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення);

3 – за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства в сім’ї);

1 – за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство);

2 – за ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Протягом тижня в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху було виявлено 53 порушення правил дорожнього руху, а саме:

26 – за ст.121 КУпАП (порушення водієм правил керування транспортним засобам, правил користування ременем безпеки або мотошоломами);

5 – за ст.122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху);

16 – за ст.126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки);

2 – за ст.127 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху пішоходами);

1 – за ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та інші.

Усього протягом минулого тижня Гадяцьким ВП було складено 118 адміністративних протоколів.

Євген БИКОВ, начальник Гадяцького ВП

LIVE OFFLINE
track image
Loading...