У Книшівці упіймали браконьєра

ryba 710x434
Поділитися новиною

ryba 710x43415 квітня 2020 року суддя Гадяцького районного суду розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України, пенсіонера, за ч.4 ст.85 КУпАП.

Було встановлено, що 28.02.2020 року о 6 год. 5 хв. на річці Псьол, у районі с. Книшівка, обвинувачений був затриманий під час вилову сіткою з гумового човна спільно з іншою особою.

У судове засідання обвинувачений не з’явився, але надав заяву про розгляд справи без його участі, свою вину визнав у повному обсязі. Його винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.85 КУпАП підтверджується також наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення (а.с.1);

актом про вилучення знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів, транспортних (у тому числі плавучих) засобів, зброї та боєприпасів, природних ресурсів або продукції, що з них вироблена, спеціальних документів від 28.02.2020 року №5.

У діях іншої особи, яка була присутня із обвинуваченим під час злочину, вбачається склад правопорушення, передбаченого ч.4 ст.85 КУпАП.

При накладанні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність.

Керуючись ст.401, ч.4 ст.85, ст.283, ст.284 КУпАП, суд постановив притягнути обвинуваченого до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у сумі 340 грн із конфіскацією знаряддя вчинення адміністративного правопорушення, а саме: сітки довжиною 20 метрів, діаметр вічка 35 мм, висота 1,5 метра, та сітки довжиною 20 метрів, діаметр вічка 30 мм, висота 1,2 метра, які підлягають конфіскації на користь держави.

Вилучений гумовий човен «Скіф», згідно акту про вилучення знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів, транспортних (у тому числі плавучих) засобів, зброї та боєприпасів, природних ресурсів або продукції, що з них вироблена, спеціальних документів від 28.02.2020 року №5 обвинуваченому повернули.

Підготувала О.Кириченко за матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...