Нині початок Страсної седмиці; шукаємо руду глину, до чого низько летять журавлі та думаємо про фінанси

630 360 1586522126 360
Поділитися новиною

630 360 1586522126 360У християн східного обряду розпочинається Страсний тиждень, або Страсна седмиця – найскорботніші дні перед Великоднем.

Цей період цілком присвячений останнім подіям з життя Ісуса Христа: таємній вечері з учнями, підлій зраді Його Юдою, арешту, неправедному суду, знущанням, Його стражданням, смерті на Хресті та погребінню. Страсна седмиця стоїть трохи осторонь від Великого посту, який власне закінчився ще в п’ятницю ввечері. 40 днів християнин приділяв увагу власній персоні, самозаглиблюючись у покаянні, а з сьогоднішнього дня (вірніше, ще з Лазаревої суботи) має перебувати поряд з Христом, проходячи і проживаючи разом із Ним Його хресний шлях аж до Голгофи, без якої, як відомо, нема й Воскресіння.

Останній передпасхальний тиждень пов’язаний із багатьма обрядодіями, кожен день тижня називається Великим і має своє сакральне значення. Здавна у понеділок Страсної седмиці українці, особливо жінки, починали велике прибирання («миття») хати: білили стіни та стелю, змащувати жовтою глиною долівку, а рудою обводили підвалини в хаті та призьбу на дворі. Потім мили лави, стіл, мисник, двері та підвіконня. По обіді йшли на город – до Чистого четверга треба було встигнути посіяти все насіння.

Якщо весна маловітряна – літо буде сухе. Журавлі летять мовчки, низько й швидко – на негоду.

Іменинники сьогодні Веніамін, Іван, Інокентій, Йосип.

20-ий місячний день, Місяць у Козерозі. Дні емоційного піднесення й активної працездатності будуть змінюватися днями апатії й утоми. Подібні «гірки» стануть справжнім випробуванням для нашої психіки і супроводжуватимуть нас до початку літа. День, не надто сприятливий для продуктивної праці. Для декого надзвичайно актуальним стане фінансове питання. Якщо у вашій долі відбуваються якісь важливі події, якщо ви зіштовхуєтеся з якимись викликами, шукайте нестандартних рішень. Місяць спадає, знижується наш імунітет і зменшуються сили – тож слідкуйте за власним здоров’ям і здоров’ям ближніх.  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році – -3,9, а найтеплішим у 1959 – +22,7.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...