7 супів із простих компонентів, які варто приготувати на початку весни

529248 d281d85a ec6 7 ywinov 03
Поділитися новиною

529248 d281d85a ec6 7 ywinov 03Побудувати повноцінний раціон на початку весни — завдання не просте, а часто ще й надто затратне. Свіжі фрукти і овочі коштують значно більше ніж влітку чи восени, а їсти кожного дня авокадо із лососем — пересічний українець собі навряд може дозволити.

Тож слід експериментувати і включати у свій раціон нові страви, але з продуктами, які ми вже звикли їсти взимку та навесні. В першу чергу, слід звернути увагу на коренеплоди, горіхи, крупи. І в той час як влітку ми готуємо легкі овочеві супи — взимку робити їх більш наваристими і ситними.

Ми зібрали 7 рецептів супів, які допоможуть урізноманітнити меню, за допомогою лише звичних нам продуктів:

1. Морквяний суп із волоським горіхом

Нам треба: 2 великі моркви, 2 великі картоплини, пів середньої цибулини, 1 ст.л томатної пасти, 2-3 ст.л соняшникової олії. А також трохи вершків, пів склянки волоських горіхів чищених і спеції за смаком: сіль, суміш перців, сушені трави тощо. Порція розрахована на 1 літр води.

Як приготувати морквяний суп?

Моркву і картоплю очистити, нарізати тонкими кільцями. Цибулину очистити і подрібнити. Пательню добре розігріти, налити олію та обсмажувати моркву з картоплею до золотистої скоринки. Далі помістити овочі у каструлю з окропом, посолити і поставити на легкий вогонь.

У пательню з олією додати подрібнену цибулю, за дві хвилини — томатну пасту. Розбавити 2-3 ложками води і додати у каструлю. Довести до смаку спеціями.

Коли суп повністю розвариться — збити його до однорідного стану блендером і вмішати вершки.

Горіхи окремо подрібнити ножем, підсмажити на сковорідці з краплею олії та сіллю. Прикрасити ним суп вже перед подачею.

2. Суп на сметані з яйцем

Нам треба: 3 яйця, по пів склянки сметани та борошна, баночка консервованого горошку. Кріп (можна засолений, свіжий чи сухий — разом із сумішшю сушених трав). Сіль та чорний перець за смаком, 2-3 великі картоплини. Порція розрахована на 1,5 літри води.

Як приготувати суп на сметані?

Картоплю очистити та нарізати кубиками. Одразу поставити варитись, приправити воду спеціями: сіллю та чорним перцем. У окремій мисці перетерти до зникнення грудочок борошно зі сметаною. Можна трішки додати теплої води, щоб суміш вийшла рідкою. Вилити її у каструлю з картоплею та ретельно перемішати.

Яйця окремо відварити, очистити і нарізати кільцями. Горошок відкрити та відділити від води, разом з яйцями додати у каструлю. Приправити все травами і варити до повної готовності картоплі. За бажанням — можна додавати у страву різні м’ясні копченості.

3. Буряковий суп-пюре

Нам треба: на 1 літр води — 2-3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 2 буряки середнього розміру, 2 зубчики часнику. Спеції за смаком, по 1 ч.л лимонного соку та цукру, трохи рослинної олії та сметана для подачі.

Як приготувати буряковий суп?

Спочатку підготувати всі овочі: картоплю очистити та нарізати кубиками. Цибулю і часник подрібнити, моркву і буряк натерти на тертці.

Розігріти пательню, обсмажити у маслі цибулю та часник, додати натерту моркву, а через 2-3 хвилини і буряк. Змішати із лимонним соком та цукром та тушити ще 15 хвилин на слабкому вогні.

Картоплю поставити варитись у каструлі з водою та посолити. Через 5 хвилин додати компоненти зі сковорідки, довести до смаку спеціями і варити ще 15 хвилин. Збити блендером у каструлі. Подавати теплим, із ложкою густої сметани.

4. Макаронний з курятиною

Цей рецепт — чи не найпростіший у списку. Нам треба: на 1 літр води — 1 яйце, 300 г макаронів з твердих сортів пшениці, 2-3 ст.л консервованої кукурудзи, спеції за смаком. А також 1 куряча грудка та зубчик часнику.

Як приготувати макаронний суп?

Для початку — подрібнити курячу грудку і відварити її в воді, із сіллю та зубчиком часнику. Часник вийняти та викинути, додати в окріп макарони. Коли вони трішки розм’якнуть — всипати кукурудзу та довести страву до смаку спеціями.

Яйце зварити окремо, почистити, розділити навпіл і покласти у тарілку перед подачею.

5. Гострий томатний суп з квасолею

Нам треба: на 1,5 літри води — 1 склянка квасолі, склянка томатної пасти, 2-3 картоплини середні. Олія соняшникова, 50 г волоських горіхів, 1 морквина та 2 зубчики часнику. Спеції за смаком: сіль, перець, сушені трави тощо.

Як приготувати томатний суп?

Перш за все, потрібно замочити квасолю в окропі та залишити настоюватись, мінімум на 6 годин. Далі очистити картоплю та нарізати дрібними кубиками. Поставити каструлю з водою на вогонь, додати туди квасолю та картоплю, приправити сіллю і перцем.

У сковорідці розігріти масло, обсмажити трішки часник та вийняти його. Далі обсмажувати почищену та нарізану кільцями моркву і подрібнений волоський горіх. Через 2-3 хвилини додати томатну пасту, розбавлену половиною склянки води. Тушкувати близько 15 хвилин, довівши до смаку спеціями. Перемістити суміш у каструлю та варити до повної готовності квасолі.

6. Рисовий з фрикадельками

Нам треба: 300 г вже готового рису на 1,5 літри води, 200 г фаршу курячого, 3-4 ст.л томатної пасти, 1 морквина та пів цибулини, трохи олії і спеції за смаком. За бажанням, страву можна готувати також із картоплею, але ми пропонуємо варіант без неї.

Як приготувати простий рисовий суп?

Моркву та цибулю очистити. Першу натерти на тертці, а другу подрібнити ножем. Розігріти пательню з олією та обсмажувати у ній овочі до золотистої скоринки. Додати томатну пасту та пів склянки води, тушкувати близько 10 хвилин. Збити цей соус блендером та додати у каструлю з водою. Туди ж всипати рис.

Із фаршу сформувати маленькі кульки та кидати їх у каструлю. Додати в суп спеції та варити до повної готовності фрикадельок.

7. Гороховий суп-пюре

На 1 склянку гороху нам треба: по 1 цибулині та морквині, 2-3 шт. середньої картоплі, вершкове масло та спеції за смаком. Також оремо — декілька скибочок білого хліба, зубчик часнику й олія — для грінок.

Як приготувати суп з гороху?

Горох промийте, замочіть у 1 літрі води із сіллю та залиште на ніч настоюватися. Зранку ще раз промийте, залийте з 500 мл води у каструлі і поставте варитись. В цілому на цей процес у вас піде від 1 до 1,5 години.

Як горох провариться годину, можна приступати до приготування далі: начистити картоплю, морквину, цибулю. Картоплю подрібнити та додати до гороху, розбавити суп потрібною кількістю води.

Розігріти пательню та обсмажити на ній подрібнену цибулю. Додати натерту морквину і заправити спеціями за смаком. Висипати овочі в каструлю. Коли горох і картоплю будуть повністю готові — збити суп у пюре то додати ложку вершкового масла.

Поки страва вариться, приготуйте грінки: натріть хліб зубчиком часнику із сіллю, покрийте олією та підсмажте на сковорідці до хрусткої скоринки.

А які супи ви звикли їсти в цей час? Готуєте за звичними рецептами чи полюбляєте експериментувати?

підготувала Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...