Кодування українських каналів змушує дивитися російське ТБ

ArticleImage 174304
Поділитися новиною

ArticleImage 174304Нацрада з телебачення і радіомовлення України визнала, що українці стали дивитися більше російського ТБ після кодування на супутнику українського. Тепер вони визнають, що рішення з кодуванням було прийняте передчасно.

«Якщо третина глядачів дивляться телебачення через супутникові антени, як у нас, то це впливова технологія, – визнав член Нацради Сергій Костинський. – Якщо зникають українські телеканали, люди дивляться російські. Міграція на інші технології відбувається повільно, бо людина має для себе зрозуміти, чому так відбувається. Адже вона собі вже придбала супутникову антену, чому має ще десь щось собі купувати, чому має сплачувати абонентську плату за доступ до українського телебачення, якщо через цю антену вона може спокійно дивитися якісний російський продукт?»

Ми запитали у гадячан та жителів району, які канали вони дивляться після кодування супутникового ТБ і чи стали дивитись російські?

Вовка Римар: «Найкраща «реформа» українізації суспільства ! Скоро війна перетвориться на громадянський конфлікт, а Крим стане російським. РФні канали посприяють цьому».

Дарина Іщенко: «Тепер для новин є Фейсбук) тут онлайн трансляція) і допомагає Smart tv)».

Оксана Оченаш: «Дивимося російські, тому що на українські грошей немає!»

Оксана Христенко: «Я взагалі перестала дивитись телевізор і зовсім не жалкую. З’явився час на хорошу книгу».

Yulia Gorlach:  «Я не дивлюсь нічого, а батьки дивляться те, що залишилось. З такими зарплатами немає за що купляти два тюнери Т2 та антену».

Роман Лютый: «Дивимось російський продукт, але без політики – дісковері, анімал планет, натіонал географік. Із українського… новий канал. І все».

Светлана Маркович«Дивлюся російське, бо більше нічого!»

Галина Шестопал: «У мене Т-2. Дивлюся, як і раніше».

Людмила Конопацька: «Дивимося російські канали».

Альона Кусайло: «Так, дивлюся, а що ще робити, якщо так сталося? Зовсім не розумію, навіщо їх заблокували? Зізнаюся, що краще буду дивитися російські канали, аніж платити ще й за ТБ…»

Тома Коваленко: « А що ж? Людям залишається дивиться російське ТБ! Це ж треба бути такими, щоб у власній країні закодувати власне ТБ. Особисто я дивлюсь Т2 і Інтернет, а люди похилого віку дивляться в більшості те, що осталось не закодоване».

 

Як бачимо, ситуація з кодуванням українських телеканалів склалася неоднозначна, а подекуди й критична. Медіа-групи, контент яких став платним, залишилися при своїх інтересах і навіть нарощують статки в цій ситуації. Натомість прості люди, на жаль, у програші, бо вже не знають, як розрахувати останні копійки, щоб вистачило ще й на телепродукт. Та найстрашніше, що в період гібридної інформаційної війни багато українців залишилися не те що без українського телебачення, а й починають звикати до російського.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...