Сьогодні – день народження Coca-Cola

1080 Сoca Cola glass
Поділитися новиною

1080 Сoca Cola glass31 січня 1893 у Патентному бюро США зареєстрована торгова марка “Coca-Cola”, повідомляє gazeta.ua

Цей напій створив 1886 року доктор Джон Пембертон з Атланти, як лікувальний напій. Після поранення на війні він мав залежність до знеболюючого. У пошуках ліків від цієї залежності Пембертон почав експериментувати з препаратами на основі листя коки. Створив популярний напій ніби від депресії, наркоманії, алкоголізму.

У 1886 році у штаті Джорджія було прийнято законодавство, що обмежило вживання алкоголю. Це змусило Джона Пембертона зайнятись розробкою безалкогольного варіанту свого напою. Але експерименти шляхом проб і помилок виявились малоефективними і Пембертон звернувся по допомогу до аптекаря Вілліса Вінебла, щоб удосконалити рецепт напою. Найкращі результати були отримані шляхом змішування сиропу на основі листя коки і горіхів кола з газованою водою.

По смерті Пембертона його спадкоємці в 1889 році за 550 доларів продали формулу “Кока-Коли” місцевому фармацевту Асі Гріггсу, який через три роки заснував компанію Coca-Cola. У 2012 році Coca-Cola вартувала 9,8 мільйонів доларів. Сьогодні компанія продає 1,6 млрд порцій на день у 200 країнах світу.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...