Посилки з Китаю отримувати можна

вірус
Поділитися новиною

вірусУ мережі велику популярність отримала жартівлива “новина” про те, що в зв’язку з епідемією смертельного коронавірусу “Укрпошта” нібито буде спалювати посилки, які прибувають з Китаю. Про це повідомив сайт “UaReview“, на якому розміщуються жартівливі фейкові новини.

В опублікованому тексті говориться, що посилки з Китаю будуть “візуально визначати на наявність бактерій”, або відразу спалювати.

“Ми давно готувалися до такого роду епідемій і періодично спалювали кожну п’яту посилку заради профілактики”, – з сарказмом написали автори “новини” від імені “анонімного джерела з Укрпошти”.

Пожартували також з приводу вогнеметів Ілона Маска, довідок з КНР українською мовою і “коней, які перевозять посилки”.

Цікаво, що деякі користувачі мережі,у тому числі і гадячани та жителі Гадяцького району,  сприйняли новину як справжню і встигли обуритися. Тому поспішаємо усім повідомити, що незважаючи на коронавірус, який виявили у Китаї, українцям можна отримувати посилки з КНР. 

Про це дитячий лікар Євген Комаровський написав у своєму Instagram, передає УНН: 

“По-перше, ймовірність того, що вірус зможе існувати поза організмом ссавців більше двох діб, мізерно мала. По-друге, шансів отримати саме через предмети інфіковану дозу вірусу дуже мало, навіть теоретично. Інфікована доза – кількість мікроорганізмів, потенційно здатних викликати захворювання. Посилки з Китаю отримувати можна”, – зазначив Комаровський.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

 Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

уникати контактів з тваринами;

не їсти сире або погано оброблене м’ясо;

уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;

регулярно та ретельно мити руки.

fceb2a89d49086639d735f7739c0e7ea

“БМ”

 

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...