Кожен може перевірити чи законна рубка лісу

рубка
Поділитися новиною

рубкаУ трьох областях України запроваджений пілотний проєкт: у Полтавській, Рівненській та Чернігівській. За допомогою програми можна дізнатися про рубку кожного лісу чи окремої ділянки в ньому. Та якщо їх нема в реєстрі, значить, є сумніви щодо законності здійснення такої діяльності.  

На сьогодні майже усі вирубки лісу, що ведуться на території Полтавської області, занесені до електронного реєстру. Все, що вам потрібно, щоб ним скористатися – це увімкнути на смартфоні геолокацію і зайти на сайт LK.UKRFOREST.COM. Реєстр містить низку опцій. Зокрема, можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення. Обравши опцію «Карта», на ній автоматично визначиться ваша геопозиція у лісі. Натиснувши на відповідний номер виділу, ви побачите інформацію про рубку, а також зможете переглянути відповідний лісорубний квиток.

Якщо на карті лісорубного квитка немає, а рубка у лісі відбувається, то вам потрібно  звернутися до лісництва чи лісгоспу, на території якого ви знаходитеся, та повідомити про рубку, яка не відображена на карті, або викликати поліцію.  

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...