До уваги пільговиків, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг! Пільги залишаються!

пільги
Поділитися новиною

пільгиІз жовтня 2019 року відбулися зміни у порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Пільги надаються у грошовій формі: готівковій та безготівковій.

Управлінням соціального захисту населення розраховані суми пільги у грошовій формі усім пільговикам, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має таке право згідно із законом, кількості членів сім’ї, на яких поширюється пільга, установлених цін, тарифів та державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, «живими коштами», виплата здійснюється у зазначений у заяві спосіб виплати (банк чи пошта). Таким пільговикам платіж за житлово-комунальні послуги організації-надавачі послуг нараховують у повному обсязі, без врахування знижки. Після отримання готівки пільговик має сплатити за фактично спожиті послуги повністю.

Пільговикам, які не подавали заяви на готівку, управління соціального захисту населення розрахувало суми пільг в автоматичному режимі, за безготівковою формою.

Розраховані суми пільг на кожного пільговика перераховуються АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення розрахунків із надавачами послуг за кожного конкретного пільговика у безготівковій формі. Пільговики сплачують за житлово-комунальні послуги, як і раніше, частину платежу з урахуванням пільгової знижки, а суму пільги за пільговика перераховує надавачу послуг АТ «Ощадбанк».

Після 18 числа кожного місяця на номер мобільного телефону пільговик отримає повідомлення від банку про проведені платежі.

Ураховуючи, що даний механізм запроваджується в Україні вперше, з питань щодо нарахування та визначення розміру пільг просимо звертатися до управління соціального захисту населення, за місцем отримання пільг, телефон для довідок 2-06-54.

Віталій Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення Гадяцької РДА

LIVE OFFLINE
track image
Loading...