Енергоефективні заходи, підготовка до ювілею, рейди

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 12 листопада.

Про хід виконання районної Програми часткового відшкодування кредитів, залучених фізичними особами на впровадження енергозберігаючих заходів на 2017-2020 роки

Мета програми – фінансова підтримка сільських жителів шляхом відшкодування частини кредиту за рахунок місцевого бюджету. Відповідно до цього відшкодування здійснюється на підставі Генерального договору про співробітництво між головним розпорядником коштів бюджету, передбачених на фінансування заходів із енергозбереження, та кредитно-фінансовою установою. Відшкодування здійснюється одноразово, одним платежем у розмірі 20% від суми кредиту, взятого Позичальником на заходи з енергозбереження, але не більше 10000 грн для фізичної особи у співвідношенні: районний бюджет – 50%, бюджет сільської ради (шляхом передачі субвенції) – 50%. Згідно договору із АТ «Ощадбанк», родини мають змогу оформити «теплі кредити» та отримати відшкодування з місцевого бюджету. У свою чергу 11 сільських рад району долучилися до вирішення питання підвищення енергоефективності житлового фонду сільських населених пунктів та прийняли і затвердили, відповідно, аналогічні місцеві програми «теплі кредити»: Бобрицька, Великобудищанська, Веприцька, Вельбівська, Лютенська, Плішивецька, Рашівська, Сарівська, Ціпківська, Книшівська,Соснівська. Варто зазначити, що Програма не поширюється на ОТГ.

Станом на 12 листопада енергоефективними заходами скористалися 14 позичальників, вони отримали відшкодування з місцевого бюджету у розмірі 85090 грн. У поточному році Лютенською с/р передано субвенції 30 тис. грн, Сарівською с/р – 5 тис. 380 грн.

В основному сільські жителі беруть кредити на придбання вікон та дверей, котлів Із використанням альтернативних видів палива, на обладнання і матеріали для проведення робіт термоізоляції стін, покрівель І фундаментів. «Теплими кредитами» скористалися 5 жителів Сарівської, 4 жителів Вельбівської, 3 позичальники Лютенської, 1 позичальник Харковецької та 1 позичальник Соснівської сільських рад.

У ц.р. було відновлено дію державної Програми «Теплі кредити». За інформацією, наданою АТ «Ощадбанк», 18 фізичних осіб оформили кредити на енергозберігаюче обладнання та матеріали на суму 476 тис. 620 грн, відповідно, з державного бюджету компенсовано 162 тис. 862 грн на здешевлення заходів з енергозбереження (у т.ч. 6 жителів ОТГ отримали кредити на теплоізоляційні матеріали на 123 тис. 170 грн, компенсація з держбюджету – 42 тис. 829 грн). Слід зазначити, що зараз процес кредитування за цією Програмою дещо призупинився, оскільки люди чекають поновлення видачі «Теплих кредитів» за державною Програмою.

Підготовка до відзначення 240-річчя від дня народження О.Д. Засядька

Створено організаційний комітет, призначено відповідальних, складено план проведення тематичного урочистого заходу, у програмі якого передбачено виступи генерального конструктора конструкторського бюро «Південне» м. Дніпро, директора музею космонавтики імені С.П. Корольова м. Житомир, краєзнавців, істориків. Працівниками РБК готується тематичний вечір «Від землі до Космосу». Заходи відбудуться 24 листопада у приміщенні Лютенського СБК. У бібліотечних установах району облаштовано інформаційні викладки «Олександр Засядько. Родовід козацький – ім’я світове». Запланована екскурсія «Життєвий шлях відомого земляка» (за книгою Ю. Нікітіна «Шпага Олександра Засядька»). Спільно з РО ВФСТ «Колос» та КДЮСШ відбудеться відкритий турнір із волейболу. З краєзнавцем І.Чайкою розроблений туристичний маршрут на малій батьківщині у Лютеньці. З метою облаштування альтанки біля дуба О.Д. Засядька проводиться благоустрій та виготовлено стенд. Також виготовлено друковану продукцію та випущено ювілейну медаль. Для реалізації плану заходів сільською радою передано субвенцію відділу культури 30 тис. грн.

Про роботу працівників регіонального ландшафтного парку «Гадяцький»

За період з 4 листопада по 11 листопада проведено 4 рейди, з них два нічних, по акваторії річки Псьол на територіях Вельбівської, Соснівської, Сарівської, Рашівської, Лисівської, Книшівської, Веприцької, Плішивецької та Бобрицької сільських рад, Гадяцької ОТГ та річки Грунь на території Краснолуцької ОТГ, перевірки стану використання водойм парку та недопущення випадків браконьєрського вилову риби. Вилучено близько 570 метрів сітки, вічко розміром 70 мм, 40 мм, 25 мм. Закінчено реконструкцію та удосконалення оглядово-рекреаційної туристичної доріжки в селі Малі Будища. Проведена перевірка використання лісових масивів щодо незаконних порубок, а також пошкодження інформаційно-забороняючих знаків. Проведені заходи щодо незаконного полювання в колективах. Виявлено різке падіння води річки Псьол у зв’язку із пошкодженням металевих тросів на шлюзі в селі Малі Будища. На даний час проводяться ремонтні роботи.

Стан безпеки

Із 4 по 11 листопада зареєстровано 300 повідомлень про злочини та пригоди, 18 внесено до ЄРДР:

3 – шахрайство;

4 – крадіжки;

3 – тілесні ушкодження;

1 – порушення на переобладнаному транспортні, що спричинило смерть;

1 – ухилення від призову на строкову службу;

1 – знищення, підробка номерів ТЗ.

2.11. Невідома особа під приводом продажу товару на сайті «ОЛХ» шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами гр. Л. в сумі 5110 грн.

4.11. До ВП надійшло повідомлення по телефону про те, що 04.11.2019 на автодорозі в с. Сари був зупинений автомобіль ВАЗ, під керуванням гр. М. який перевозив дизельне паливо без відповідних документів.

5.11. До ВП надійшло повідомлення від оператора охоронної фірми Б. про те, що в м. Гадяч, по вул. Гетьманській, 1, Із приміщення ювелірного магазину «Злато Місто» шляхом демонтування отвору в стіні викрадено ювелірні вироби із золота та срібла. Сума збитків встановлюється.

8.11 До ВП звернувся гр. П., 1989, про те, що 8.11 ц.р. поблизу с. Максимівка здійснювався видобуток піску без відповідного на це дозволу.

8.11. До Гадяцького ВП надійшла письмова заява від гр. Т., жителя м. Гадяча, про те, що в середині жовтня 2019 року з його будинку невідома особа скоїла крадіжку бензопили марки «STIHL», чим заподіяла йому збитків на суму близько 5000 грн.

8.11. До Гадяцького ВП звернулась гр. К. про те, що невідомі, представившись співробітниками банку, вчинили шахрайські дії, в результаті чого з її картки було знято грошові кошти.

9.11. До ВП надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що під час огляду авто марки ГАЗ було виявлено ознаки підробки шасі.

За вказаний період притягнуто до адміністративної відповідальності 87 осіб:

дрібна крадіжка – 1;

порушення водіями правил експлуатації т/з, правилами користування ременями безпеки або мотошоломами – 22;

перевищення водіями т/з швидкості руху, невиконання сигналів регулювання дорожнього руху, порушення правил перевезення людей та інших правил дорожнього руху – 24;

порушення ПДР, що спричинило пошкодження ТЗ, – 1;

інші порушення ПДР – 2;

керування т/з особами, які не мають права керування, або водіями, які не мають при собі чи не пред’явили для перевірки відповідних документів – 8;

порушення ПДР пішоходами, велосипедистами, водіями та іншими особами – 4;

керування т/з особами, які перебувають у стані сп’яніння, – 1;

завідомо неправдивий виклик спеціальних служб – 3;

перевезення небезпечних вантажів – 1;

вчинення насильства в сім’ї – 1;

розпивання спиртних напоїв у громадському місці – 14;

невиконання батьками або особами, що їх замінюють,обов’язків щодо виховання дітей – 1;

порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття їх на облік – 2;

паління тютюнових виробів у заборонених місцях – 2;

Любов Шкрьоба

За довідкою начальника Гадяцького ВП на щотижневій нараді.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...