Стріляли у спину – справу досі розглядають

стріляли
Поділитися новиною

стрілялиНагадаємо, 28 квітня 2018 року на вул. Гагаріна у Гадячі невідомі вистрілили у спину чоловікові, який повертався додому велосипедом. Нападників постраждалий не бачив. Відомо, що його госпіталізували до травматологічного відділення ЦРЛ. За неофіційною інформацією, поранення вогнепальне, ймовірно стріляли із обрізу чи рушниці. По даному факту поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 статті 296 КК України (Хуліганство).

Днями на відкритому реєстрі ЄРДР оприлюднили ухвалу слідчого судді Гадяцького районного суду, в якій сказано, що 23 жовтня 2019 року в судовому засіданні розглядали клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018170130000351 від 28.04.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України. Виявляється, дана справа ще й досі перебуває у провадженні слідчого СВ Гадяцького ВП.

Упродовж досудового розслідування було встановлено, що 28.04.2018 близько 2 год. 10 хв. у м. Гадячі, по вул. Гагаріна, біля господарства №54 невстановлена особа умисно, безпричинно, з хуліганських спонукань здійснила постріл із мисливської вогнепальної зброї невстановленої марки та моделі по чоловікові, який рухався на велосипеді по проїжджій частині вулиці, в результаті чого останній, відповідно до висновку експерта №55 від 25.05.2019, отримав тілесні ушкодження у вигляді: вогнепальних шротових поранень правого гомілково-ступеневого суглобу, задньої та зовнішньо-бокової поверхонь правої гомілки, зовнішньо-бокової поверхні правого стегна, правої сідниці, внутрішньо-бокової поверхні лівого стегна, долонної поверхні правої кисті, внутрішньо-бокової поверхні правого передпліччя, внутрішньо-бокової та задньої поверхонь правого плеча, задньої поверхні правого передпліччя, які як у своїй сукупності, так і кожне окремо кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров`я.

28.04.2018 за вказаним фактом слідчим СВ Гадяцького ВП ГУНП у Полтавській області було внесено відомості до ЄРДР за №12018170130000351, правова кваліфікація ч.4 ст.296 КК України.

У ході проведення досудового розслідування слідчий провів огляд місця події, чоловіка визнано потерпілим та допитано про обставини злочину у статусі потерпілого, допитано в якості свідків рідних та знайомих потерпілого, перевірено на причетність до вчинення даного кримінального правопорушення власників мисливської вогнепальної зброї із числа жителів Гадяча та Гадяцького району, проведено побудинковий обхід домоволодінь, розташованих поблизу місця вчинення кримінального правопорушення, та їх жителів допитано в якості свідків, проведено судово-медичну експертизу потерпілому, проведено судово-балістичну експертизу, виявленим на місці події предметам, які є дробом та пижем із компенсатором, що використовуються для споряджання мисливських патронів, проведено інші слідчі та процесуальні дії, а також прийнято процесуальні рішення. Але в ході їх виконання встановити особу, яка вчинила дане кримінальне правопорушення, не представилося можливим.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні відповідно до вимог ст.219 КПК України, повинно бути закінчене протягом вісімнадцяти місяців із моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а саме до 28.10.2019 року.

Однак досудове розслідування у строк до 28.10.2019 не може бути завершено, оскільки у кримінальному провадженні необхідно провести ряд слідчих (розшукових) дій, а саме: перевірити на причетність до скоєння даного злочину осіб із числа раніше судимих та осіб, які мають алкогольну та наркотичну залежність.

У разі встановлення особи, яка винна у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, необхідно здійснити повідомлення про підозру та провести ряд слідчих дій із підозрюваним.

Також, для завершення досудового розслідування, після виконання слідчих дій, за наявності достатніх доказів слід здійснити відкриття матеріалів досудового розслідування відповідно до ст.290 КПК України, за необхідності виконати інші слідчі дії, скласти обвинувальний акт. Отримані результати вказаних слідчих дій матимуть у подальшому роль доказів у кримінальному провадженні.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав, зазначених у клопотанні.

Керуючись ст.ст.2, 219, 294, 295-1, 309, ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя постановив клопотання слідчого СВ Гадяцького ВП ГУНП, погоджене прокурором Гадяцького відділу Миргородської місцевої прокуратури, про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018170130000351 від 28.04.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України – задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №12018170130000351 від 28.04.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України на вісімнадцять місяців, а саме до 28 квітня 2021 року.

Підготувала Оксана Кириченко.

Фото із архіву тижневика.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...