Монетизація пільг: що варто знати гадячанам?

cab43cb8c490c18593bad718969e91bc
Поділитися новиною

cab43cb8c490c18593bad718969e91bcІз 1 жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг, яка включає в себе два механізми надання пільг: у грошовій безготівковій та готівковій формі.

Із 1 жовтня 2019 року пільги у безготівковій формі нараховано пільговикам без звернення пільговика за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.

Для цього Ощадбанк вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які поступатимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Потім кошти переказуватимуть на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

Цей механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати.

Змінюється лише механізм перерахування коштів за надані пільги у грошовій безготівковій формі.

Ощадбанком буде проводиться щомісячно (до 18 числа наступного місяця) перерахування коштів за надані пільги на рахунок підприємств-надавачів комунальних послуг.

Протягом доби після перерахування коштів АТ «Ощадбанк» направить пільговику смс-повідомлення про стан проведених розрахунків за послуги з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг та про суми, які необхідно сплатити за житлово-комунальні послуги.

Для пільгових категорій громадян розмір пільгової знижки на оплату житлово-комунальних послуг, у межах встановлених соціальних нормативів, залишається незмінним.

Із питань щодо призначення та визначення розміру пільг звертатися до управління соціального захисту населення, за місцем отримання пільг, телефон для довідок 2-06-54.

Віталій Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення Гадяцької РДА

LIVE OFFLINE
track image
Loading...