Байка про лебедів від голови райради

pr51 1
Поділитися новиною

pr51 1Кілька тижнів тому на сторінках тижневика була надрукована публікація під назвою «Лебідь з обрубаними крилами».

У ній розповідалося про те, що до редакції зі скаргою на неправомірні дії Віталія Огризька, директора регіонального ландшафтного парку «Гадяцький», звернувся Микола Луцай,

М.Луцай

інспектор служби Державної охорони РЛП «Гадяцький». Останній стверджував, що В. Огризько продав двох лебедів, які зимували на озері Моховате. Свої судження він також виклав у доповідній записці, яку адресував безпосередньому засновнику РЛП, голові Гадяцької районної ради Володимиру Нікітенку.

Ми намагались дізнатися, як відреагував голова райради на доповідну. Рішення нам пообіцяли повідомити після засідання простійної комісії райради.

У залі засідань Гадяцької районної ради 18 вересня відбулося позачергове засідання постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування, яка і розглядала питання врегулювання конфліктної ситуації, що склалася в колективі КП «Регіональний ландшафтний парк «Гадяцький». Засідання було закритим, тому потрапити на нього нам не вдалося.

Наступного дня на офіційному сайті районної ради з’явилось розпорядження Володимира Нікітенка «Про оголошення догани В.І. Огризьку»:

В.Огризько

«Відповідно до ст.55 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу законів про працю України, Положення про РЛП «Гадяцький», контракту з директором РЛП «Гадяцький, оголосити догану директору Регіонального ландшафтного парку «Гадяцький» ОГРИЗЬКУ Віталію Івановичу за неналежне виконання посадових обов’язків, низький рівень трудової дисципліни та організації праці в очолюваному ним трудовому колективі, в результаті чого для підприємства настали значні негативні наслідки (постраждала ділова репутація).»

 А 20 вересня, під час засідання сесії районної ради, Володимир Нікітенко вирішив прокоментувати дане розпорядження і, як він висловився, «роздуте питання про лебедів». Чесно кажучи, почуте нас шокувало, тому передаємо дослівно слова, сказані посадовою особою, ГОЛОВОЮ РАЙОННОЇ РАДИ:

 «Я поїхав до тієї людини, до Михайловича (наскільки відомо редакції, це власник лазні, яка знаходиться неподалік Опішні – авт.). Один (лебідь – авт.) загинув, то не наш, а наша пара там і плаває. Кажу йому: отак і отак, стоїть питання, що вам продали наших лебедів. А він каже: «Ні, не продавали, то хотять з’їсти Віталія Івановича.»

Та ні, кажу, ми розглядали це питання на комісії, і я хотів би знать як, і шо до чого, і так далі. Він і каже: «Коли мені привезли цих лебедів, я ловив їх і по дорозі, вони ж у людей були. Потім я їх закрив сіткою у ставку і привчив, щоб вони там плавали.»

Він наш земляк із Мартинівського хутора Великий, брат Нонки Василя Івановича. Там у нього птиці дуже багато: і голуби, і чого тільки немає. На наступний рік, якщо вони приведуть потомство, пообіцяв, що пара лебедів буде у нас на ставку.

Єдине, я із Віталієм Івановичем говорив, не будуть лебеді, які вже пожили у людей, жити у дикій природі…

Розпорядженням я оголосив догану і дав йому (В.Огризьку – авт.) можливість навести порядок. У листопаді закінчуються його повноваження, тоді приймемо рішення чи то надавати йому можливість працювати далі, чи то поміняємо. Якщо до листопада не вирішиться питання у колективі, то постане питання передачі РЛП на баланс обласної ради.»

Відео дивитись із 12 хвилини.

 

Ось таку байку (інакше це пояснення назвати не можна) ми почули із уст голови райради! Цікаво, що він сподівався почути від «Михайловича»? Що той зізнається, що заплатив за диких птахів?! До речі, на доповідну, в якій описано факт порушення законодавства, у першу чергу повинні були відреагувати правоохоронні органи – відкрити провадження! У нас же все «порішав» головний посадовець району.

Тоді, судячи із вищевикладеного, кожен може робити що хоче? Кожен житель Гадяцького району може безперешкодно ловити дику птицю і торгувати нею чи чимось іншим без різниці! Кричущий випадок! У всіх цивілізованих країнах за подібні дії без розгляду справи і будь-яких пояснень звільняють увесь колектив, який знав і замовчував протиправні діяння! У нас же винесли догану! А ми ще сподіваємось, що ці люди, маємо на увазі працівників ландшафтного парку, будуть змушувати інших дотримуватися законності у сфері природоохоронної діяльності…

«БМ»

Фото із сайту Гадяцької районної ради.

Регіональний ландшафтний парк «Гадяцький» знаходиться на утриманні сільських рад. На рік, згідно програми, сільські ради виділили 777 тис. грн. Районна рада виділила 240 тис. грн. Із цих грошей: 10 тис. грн – був закуплений кондиціонер; близько 100 тис. грн витратили на ремонт фасаду і 6 тис. – на ремонт електромережі.

5 коментарі до “Байка про лебедів від голови райради

  1. Шановна редакція газети, а ви перш, ніж лити бруд на людину, публікуючи такі статті, насамперед виясніть чи продавалися ці лебеді, якщо так, то ким.. Я розумію, що написавши такі нісенітниці, ви заробляєте як гроші так і похвалу від начальства, але повніть насамперед що у кожного, а саме і у вас, знайдеться те чим вас можна “потопить”.

  2. Поки в районі будуть такі голови адміністрації та районної ради – до тих пір не буде ні доріг, ні розвитку, ні роботи, ні гідної зарплати.

  3. Перш за все, написавши такі статті, не перевіривши, редакція БМ повинна нести відповідальність. Як так? Не перевіривши, наносить плями на ім’я людини неправильно. Хто дав таке право Вам, шановні журналюги??

  4. Нікітенко В.П. йди вже на піч, пердун старий – вонько стало!!! Якби це чудо прочитало відгуки людей то зрозуміло б, що старому пердуну місце у МУСОРНОМУ баку із закритою кришкою щоб не воняло. ЛЮСТРАЦІЯ, ЛЮСТРАЦІЯ, ЛЮСТРАЦІЯ!!!

  5. Як вже заї…..ли ці ненажерлеві морди. Дивитися противно. Там 99% на нари треба посадити, щоб каждый ранок кукарєкалі замість будильника! Лєбєді їм цікаві, а дороги, робочі місця для Гадяччан, а соціальні умови, благоустрій, допомога нужденним вам не цікаво уроды!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...