Сьогодні – річниця створення Гадяцької ОТГ

IMG 0653
Поділитися новиною

IMG 065319 вересня 2018 року під час пленарного засідання 38-ої сесії міської ради сьомого скликання було ухвалене рішення про створення Гадяцької ОТГ.

Нагадаємо, як це було. 

Важливе питання «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення» розглядали першим. Напередодні засідання міської сесії відбулася сесія Біленченківської сільської ради, на якій депутатський корпус прийняв висновок Полтавської ОДА, що надає право приєднатися до територіальної громади міста Гадяча. Відповідно депутатський корпус міської ради одноголосно прийняв рішення приєднати Біленченківську територіальну громаду у складі сіл Біленченківка, Грипаки, Кіблицьке, Оріханове, Осняги, Островерхівка, Петроселівка, Писарівщина, Рудиків, Степаненки до Гадяцької міської територіальної громади. Також затвердили план організаційних заходів щодо добровільного приєднання.

Далі, з метою забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів, що увійшли до створеної ОТГ, міська рада прийняла рішення про утворення Біленченківського старостинського округу з центром у Біленченківці.

Було затверджено положення про старосту Гадяцької міської ОТГ. Виконання обов’язків старости сіл Біленченківка, Грипаки, Кіблицьке, Оріханове, Осняги, Островерхівка, Петроселівка, Писарівщина, Рудиків, Степаненки, на період повноважень Гадяцької міської ради 7-го скликання поклали на Сергія Нікітенка, який до приєднання був сільським головою. Обов’язки старости не відрізняються від тих, які виконував сільський голова.

Відповідно до прийнятих рішень змінився склад і чисельність виконкому міської ради – з 20 вересня до складу виконкому ввели Сергія Нікітенка (старосту Біленченківської громади).

За перелік цих «доленосних рішень», як назвав їх міський голова, депутатський корпус проголосував одноголосно.

Переваги від об’єднання?

Завдяки об’єднанню із Біленченківською сільрадою бюджет громади значно зріс. Якщо у 2015 році він був 32,6 млн. грн., то на сьогодні – 150,3 млн. грн. разом із державними трансфертами. Із 150 мільйонів місто витрачає 87 мільйонів гривень на утримання освітньої галузі. З них лише 27 мільйонів державної освітньої субвенції на заробітну плату педагогічним працівникам, а усе інше – кошти міського бюджету.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...