В Україні хочуть скасувати акциз на ввезення всіх авто

1026729
Поділитися новиною

1026729Автори законопроекту зазначають, що чинні ставки суперечать Податковому кодексу. Верховна Рада пропонує скасувати акциз на ввезення транспортних засобів на територію України. Про це повідомляє Finance.ua з посиланням на зареєстрований у ВР законопроект № 2132.

“Проект закону вказує, що акциз на транспорт порушує податкову політику”, – йдеться в повідомленні.

Автори зазначають, що ставки, які діють зараз, суперечать Податковому кодексу, а саме про визначення соціальної справедливості: податки та збори мають встановлюватися відповідно до платоспроможності платників податків.

У законопроекті йдеться, що дешеві авто купують особи з низькою платоспроможністю, а високі акцизні податки в поєднанні з високими ставками в декілька разів перевищують ціну самого автомобіля, що є податковою дискримінацією людей.

Таким чином, на дешевий автотранспорт пропонують знизити податки.

“Оскільки акцизний податок на транспортні засоби є таким, що в цілому порушує основні принципи податкової політики, то будь-які спроби змінити акцизні ставки, які залежатимуть від яких-небудь технічних, вікових або інших характеристик, а також всі спроби через надмірні податки стимулювати людей купувати нові автомобілі, на які у них немає коштів, все одно суперечити чинному законодавству України й не можуть виконати задекларовану функцію”, – наголошується в тексті.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...