“Гадячтеплоенерго” досі не підписало угоду на газ

432071 size2
Поділитися новиною

432071 size2У Києві відбулася нарада під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Альони Бабак. Йшлося про підготовку до опалювального періоду 2019/20. У нараді взяв участь т.в.о голови облдержадміністрації Олег Пругло, повідомляє np.pl.ua

Він розповів, що значних зауважень на нараді щодо Полтавщини не виникло, повідомляють у Полтавській ОДА.

«Питання, які потрібно вирішити, в області є. У нас 5 підприємств не отримали ще номінацію на газ, тобто ще не підписали договори з НАК «Нафтогаз України» на ліміт постачання газу на наступний місяць. Мене дуже хвилює ситуація з містом Гадяч. На жаль, там борги – 11 мільйонів гривень. Тамтешнє підприємство номінацію не отримує. Вони повинні або скористатись постановою Кабміну про реструктуризацію, або заплатити ці гроші. У підприємства «Гадячтеплоенерго» таких грошей немає внаслідок невідповідності тарифу, а тариф установлює міська рада. Тому міському голові треба приймати кардинальне рішення. Місто може залишитися без тепла. І це проблема міської ради, бо вона не встановлювала вчасно тарифи. Тарифи ж не відповідають витратам, і відповідно заборгувало підприємство.

Зі Щербанями ситуація трішки краща, але вони теж ще номінацію не отримали, їм також треба їхати в НАК «Нафтогаз України». На останній сесії обласної ради прийнято рішення про збільшення статутного капіталу підприємства «Лубнитеплокомуненерго». Я впевнений, що з 1 жовтня буде перевиконання обласного бюджету на 105 %, і ми зможемо гроші використати, щоб Лубни не залишилися без тепла. Тут наша зона відповідальності – був момент, коли обласна влада переглянула тарифи, а потім засумнівалась в їх правильності: відстрочила, відправила їх на перевірку. Ми чекали відповіді Антимонопольного комітету. Зрештою вирішили, що тарифи встановили правильно, але минуло більше 4 місяців й утворилися збитки: 15-20 мільйонів гривень. Тому підприємству потрібна ця підтримка, щоб воно не залишилося сам на сам із НАК «Нафтогаз України» й змогло отримати номінацію», – розповів Олег Пругло.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...