На Полтавщині спостерігайте дощі із «падаючих зірок»

11 zvezdopad
Поділитися новиною

11 zvezdopadДва метеорні потоки у серпні. 

Серпень – досить активний місяць в плані зорепадів. Впродовж останнього місяця літа в Україні можна спостерігати 5 зорепадів. Вони будуть активними майже весь серпень – починаючи з початку місяця і до 20-го числа. А найбільший зорепад очікується в ніч з 12 на 13 серпня.

Про це повідомляє Сайт міста Полтави.  http://strichka.com/item/94207794
Цікавими подробицями про зорепади (метеорні потоки) з журналістами сайту 0532.ua поділився Микола Тищук, молодший науковий співробітник полтавської Обсерваторії. Він розповів, падіння яких метеорних потоків вже відбулися, а яких – іще слід очікувати.

«В серпні ми можемо спостерігати 5 зорепадів: Дельта-Аквариди південні, Дельта-Аквариди північні, Альфа-Каприкорніди, Персеїди, Цигніди. Назви метеорних потоків походять від назв сузір’їв, з яких, як ми бачимо, вилітають «зірки» й падають на Землю», – пояснив науковець.

Микола Тищук розповів, що два із перерахованих метеорних потоків уже мали свої максимуми в кінці липня. Так відбувається тому, що вони часто з’являються в кінці попереднього місяця (липня) і закінчуються в серпні. Два з них мали максимуми 27 липня (Дельта-Аквариди південні, Дельта-Аквариди північні). Також уже пройшов ще один метеорний потік, максимум якого був – 2 серпня.

meteornypotoki

У полтавців іще є можливість побачити два великих метеорних потоки з максимумами (падінням великої кількості метеорів). У ніч з 12 на 13 серпня падатиме найбільша кількість «зірок». Це буде зорепад Персеїди, який є найвідомішим з усіх. А 20-го серпня можна спостерігати максимум зорепаду Цигніди. 

Тому запасайтесь смачними напоями, беріть друзів і насолоджуйтесь зорепадами, таку красу не можна пропустити!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...