Жителька Петрівки-Роменської перемогла у кулінарній битві

окро обо цю
Поділитися новиною

окро обо цюВлітку, під час спеки,як правило, їсти не дуже хочеться, та все ж потрібно… Тому на допомогу в такі дні приходить літній прохолодний суп – окрошка. Щоб знайти незвичний, найоригінальніший та найсмачніший рецепт цієї страви один із всеукраїнських телевізійних каналів оголосив конкурс. Все, що було потрібно для участі, – це написати рецепт, за яким ви готуєте цю страву. Серед кількох сотень рецептів, надісланих для участі, організатори обрали тільки три. Один із них – рецепт нашої землячки, жительки Петрівки-Роменської Людмили Конопацької.

Людмилі 34 роки, вона виховує чотирьох діток і, паралельно, займається домашнім господарством. Окрошку вважає королевою літніх холодних супів і протягом 15 років готує її тільки за власним, ексклюзивним рецептом.

окрошка

На зйомки кулінарної «Битви окрошок» Людмила їздила до Києва. З нею у вправності приготування змагалися 20-річний будівельник-економіст Антон із Кропивницького (має досвід приготування окрошки 5 років), а також 37-річна Любов із Маріуполя, яка готує окрошку понад 30 років.

Дмитро готував свою окрошку з вареним курячим філе, а для заправки використовував айран (кисломолочний продукт). Окрошка Любові також була із особливістю – дієтична, без картоплі. Людмила ж називає окрошку – супом і вважає, що картопля у ній повинна бути обов’язково. Але, окрім цього, у рецепті Людмили був секретний інгредієнт, який найбільше здивував ведучого кулінарної битви. Замість традиційного кефіру, сметани чи сироватки Людмила заправляла свою окрошку самостійно зібраним березовим соком.

У підсумку, саме Людмила стала переможцем кулінарної битви і вкотре прославила Гадяччину. А в якості подарунка отримала термосумку.

Оксана Кириченко

Рецепт окрошки від Людмили Конопацької

  • яйця;
  • картопля;
  • огірок;
  • копчена ковбаса;
  • майонез;
  • лимонна кислота;
  • зелень;
  • березовий сік.

Насолоджуйтесь!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...