Небезпечні розваги на недобудові

небезпечні розваги
Поділитися новиною

небезпечні розвагиНа площі Соборній вже більше 10 років стоїть недобудована будівля (колишній музей). Знаємо, що це будівля є приватною власністю В.Г. Ілляшенка. Окрім того, що ця споруда своїм виглядом псує гармонійність і красу площі, влітку вона ще й слугує місцем для дозвілля бездоглядних підлітків, які проникаючи на дах будівлі, вчаться прийомів екстремального «паркуру» (подолання будь-яких перешкод на своєму шляху).

В одному із інтерв’ю Володимир Нестеренко, мер міста, погоджувався, що це серйозна проблема. Проте, вирішити її важко – із його слів, він неодноразово спілкувався з господарем, щоб той довів до ладу будівлю. Але через фінансові труднощі будівництво зупинилося.

 

Про те, що на даху будівлі систематично збираються підлітки, свідчить зроблений фотофакт. На фото видно, що двоє хлопців гуляють дахом недобудови, що вкрай небезпечно. Розуміємо, що подібні зайняття приваблюють підлітків. Але разом з тим у ЗМІ часто розповідають як такі екстремальні «вилазки» закінчуються трагічним фіналом.

Прикро, але діти не усвідомлюють, на яку небезпеку себе наражають. А ще цікаво чому власник недобудови не спробував унеможливити доступ до будівлі (вона хоч і огороджена, та все ж туди можна зайти)? Чекає, поки хтось не втримається?

Підготувала Любов Шкрьоба

На фон:

Психологи стверджують, що на подібні небезпечні дитячі захоплення, батьки повинні реагувати негайно. Ознаки, за якими можна визначити, що ваша дитина потрапила у погану компанію, чи має небезпечні захоплення:

  1. Безпричинна зміна поведінки.
  2. Порушення сну: сонливість або безсоння.
  3. Комунікабельний підліток стає раптом замкнутим.
  4. Зневажливе ставлення до своєї зовнішності (стосується особливо тих підлітків, які раніше не були в цьому помічені).
  5. Депресивні публікації в соцмережах.
  6. Вживання спиртного і наркотиків тими, хто раніше не зловживав ними.
  7. Явна сповільненість темпу мови, монотонність.
  8. Дії, які можна трактувати як прощання.

Але наявність цих «симптомів» не обов’язково має означати, що із дитиною щось негаразд. Бити на сполох раптово не варто. Можливо, проблеми немає взагалі, а є, наприклад, перша закоханість. Не робіть різких дій. Варто навчитися слухати і чути ваших дітей.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...