Миргородська ковбаса із присмаком пилюки

ковбаска
Поділитися новиною

ковбаска«Ви бачили, що на базарі сьогодні твориться? То хоч у палатках стояли, а це взагалі нікуди не годиться! Поставили столик майже на дорозі, пилюка з-під автомобілів летить, а вона стоїть ковбаси-сири продає! Чому ніякі служби не реагують?!»

 

Справді, минулої п’ятниці на місцевому базарі поруч із знайомими обличчями з’явився новий продавець. Під величезною парасолькою стояв столик, за яким жіночка продавала м’ясо-молочні вироби. В асортименті були копченості, ковбаса, сирий фарш, сир і навіть домашнє сало. Товар привезли із Миргорода.

Чесно кажучи, покупців біля цього «прилавка» було мало. Але продавцю і так було чим зайнятися – вона одноразовим пакетиком жваво розганяла мух, які роїлися над запашною ковбасою…  

«БМ»

 

На фон:

Згідно із загальним правилом за вчинення адміністративних правопорушень у галузі торгівлі застосовують такі адміністративні стягнення, як: попередження, штраф (у більшості випадків), конфіскація предметів торгівлі та виручки, виготовленої продукції.

Існують вимоги до торговельного місця в разі здійснення виїзної торгівлі – це: спеціальне оснащення кузова авто, маркування, організація робочого місця, забезпечення інвентарем й обладнанням. Якщо ці вимоги не виконані, продавцеві загрожує відповідальність. Стаття 160 КпАП забороняє торгувати в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях. За це в КпАП передбачено штраф від 1 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 грн до 119 грн) із конфіскацією предметів торгівлі чи без такої. А за торгівлю з рук у невстановлених місцях промисловими товарами — штраф від 6 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 102 грн до 255 грн) із конфіскацією предметів торгівлі.

Скласти протокол про таке правопорушення можуть: уповноважені посадові особи Нацполіції; посадові особи, уповноважені виконкомами сільських, селищних, міських рад за порушення, вчинені в місцях, заборонених рішенням відповідної ради (ст. 255 КпАП).

А розглядають справи про зазначені адміністративні правопорушення та, відповідно, накладають штрафи районні, районні в місті, міські чи міськрайонні суди (ст. 221 КпАП).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...