Дітей годуватимуть за новими рецептами. Якщо продукти будуть

їжа пришкільні копия
Поділитися новиною

їжа пришкільні копияНарешті чиновники дослухались до прохань батьків та школярів і прийняли оновлене меню для школярів. Цього року дітей, які відвідуватимуть літні табори, створені при школах Гадяцького району, будуть годувати стравами, приготованими за рецептурним збірником переможця кулінарного телешоу «Майстер шеф» Євгена Клопотенка.

 

Руслана Проценко, інженер-технолог відділу освіти Гадяцької РДА, розповідає, що була присутньою на конференції, де представляли ці страви, куштувала їх і була дуже задоволена. Тому впевнена, що й дітям сподобається:

«Поки що із нового рецептурного збірника наші кухарі готуватимуть 5 страв: бургер, чай каркаде, картоплю, запечену із куркумою, салат із пастою та буряком і кебаб із сиром. Спершу протестуємо страви на дітях із пришкільних таборів, подивимось, чи сприймуть вони їх. Потім прийматимемо рішення, чи будемо продовжувати таке харчування із 1 вересня. Якщо діткам сподобається, то у новому навчальному році будемо старе меню комбінувати із новим 50/50».

Чи оновлять харчування у міських пришкільних таборах, ми запитували у начальника відділу освіти Гадяцької міськради Станіслава Бутенка. Він розповів, що була проведена нарада (коли саме, не уточнив), на якій роздали нові рецептурні збірники Євгена Клопотенка. Виявилось, оновлене меню впроваджують у всіх міських школах уже певний час. Які саме страви готують, посадовець сказати не зміг, порадив цікавитись безпосередньо у шкільних кухарів. Та наголосив, що у міських пришкільних таборах продовжуватимуть харчувати за цією ж системою.

Проте за інформацією, отриманою з особистих джерел, у деяких міських школах ще навіть не починали впроваджувати новий рецептурний збірник, до того ж, практично не мають продуктів, із яких готувати сніданки та обіди школярам. Кажуть, що «кухарі ледь «дотягнули» до закінчення навчального року». Проблема та ж, що і раніше – тендери по закупівлі продуктів знову не відбулися. Якщо до червня тендери не будуть проведені, літні табори у міських школах під загрозою зриву, бо дітей просто буде нічим годувати.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

На фон:

У січні на сайті «Нової української школи» з’явилося повідомлення про затвердження нового рецептурного збірника для шкільних їдалень, куди потрапили 110 нових перевірених та ухвалених офіційно рецептів, розроблених переможцем шоу «Майстер шеф-5», реформатором шкільного харчування Євгеном Клопотенком. Чинний збірник рецептур, за яким готували до цього у навчальних закладах, розроблений ще у 1957 році.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...