Сьогодні Симона Зилота; де шукати чарівне зело, що при цьому казати

630 360 1558516217 268
Поділитися новиною

630 360 1558516217 26823 травня – Симона Зилота; де шукати чарівне зело, що при цьому казати і займаємось прискіпливим аналізом

Сьогодні Симона Кананіта, який був одним із 12 апостолів і учнів Ісуса Христа.  Кананій з арамейської мови, а Зилот з грецької в перекладі означає «ревнивець» — свідчення того, що він був ревним до Бога і до віри. Існує версія, що Симон Зилот був нареченим на весіллі в Кані Галілейській, де Ісус здійснив своє перше диво, перетворивши воду на вино. Симон був канонізований ще першими християнами.

У давнину це був день, коли жінки, особливо знахарки, збирали лікарські трави. Чому саме на Симона збирали зілля – невідомо, але, ймовірно, через те, що українське слово «зело», «зілля», виявилося для українського вуха співзвучним із Зилотом.

Обряди збирання трав були дуже цікавими. Зілля годилося заготовляти ще до сходу сонця, коли не впала роса. Жінки йшли до потаємних місць, «де півня не чути і куди не доноситься собачий гавкіт». Відшукавши потрібну рослинку, ставали обличчям на схід, хрестились і, помолившись, поверталися на захід. Зриваючи чи викопуючи її, нашіптували: «Трава-травиця, красна дівиця, не я тебе садила, не я й поливала: Господь тебе садив, Господь і поливав – всякому християнину на поміч дав!» У кожному регіоні були свої звичаї і обряди заготівлі лікарських рослин. Але об’єднувало їх те, що при збиранні зела годилося бути чистим, у свіжій і чистій білизні й одязі.

З іменинами вітайте Антонія, Таїсію.

19-ий місячний день. Активний, потужний, стрімкий і часом небезпечний. Дотримуйтеся порядку і правил в усьому і всюди. Ця місячна доба позначена високою вірогідністю конфліктів, тому уникайте людей схильних до конфронтації і тих, хто звик чути тільки себе. Коли ж уникнути конфлікту не вдасться – намагайтеся тримати власні емоції під контролем. В якомусь сенсі, з вашої сьогоднішньої поведінки буде знята астральна калька. Яким боком ви сьогодні станете до світу, точнісінько таку саму позицію незабаром обере й світ стосовно вас. Починати щось нове не бажано, а всі ідеї та пропозиції піддавайте прискіпливому аналізу. Можливі дуже важливі державні та політичні події. Не обов’язково публічні, радше “підкилимні”, які згодом стануть вельми очевидними.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1904 році – 0,9, а найтеплішим у 2007 – +32,2.

Чого не можна робити 23 травня

Так як цей день збігається з давнім святом іменин Землі, то з землею і пов’язано більшість заборон. Не можна сьогодні до неї не шанобливо ставитися, не можна забивати в неї кілки, копати ями, використовувати для неї будь-які гострі предмети, тому що тоді ви порушите її спокій.

Приказки і прикмети

  • 23 травня лопнули сережки на березі, – прикмета, що настав час сіяти хліб.
  • Вранці в Симонов день бджілки швидко пересуваються, – значить, буде ясний день.
  • Дощить 23 травня і вітряна погода, – прикмета, що попереду очікується тепло
  • Кроти на Симона Зилота навколо нори землю розкидали, – очікується дощова погода.
  • Чутно до самого світанку, як птахи співають, – по прикметі, задощить.
  • Народжені в Симонов день володіють величезною силою, яку вони з землі черпають
  • Астровісник
LIVE OFFLINE
track image
Loading...