Ліси Гадяцького лісгоспу сертифіковано

00507317 14044
Поділитися новиною
00507317 14044Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомило ДП “Гадяцький лісгосп”

Державне підприємство «Гадяцьке лісове господарство» успішно пройшло сертифікацію згідно зі встановленими вимогами Лісової наглядової Ради та отримало міжнародний сертифікат відповідності ведення лісового господарства FSC (Forest Stewardship Council). 
Лісова сертифікація – це діяльність, під час якої аудиторська компанія здійснює незалежну оцінку відповідності ведення лісового господарства ряду екологічних, економічних і соціальних вимог. Таким чином, оцінюється повний комплекс лісогосподарських робіт, заходів і управлінських рішень від садіння лісу і до заготівлі деревини.
Наявність сертифікату FSC засвідчує, що лісова продукція надходить з лісів, ведення господарства в яких здійснюється на принципах невиснажливого, постійного і неперервного лісокористування, з врахуванням питань охорони довкілля, збереження біорізноманіття, інтересів працівників лісу та місцевого населення.
Аудиторською компанією при проведенні основного сертифікаційного аудиту було проаналізовано роботу Гадяцького лісгоспу за наступними напрямками:
• співпраця з зацікавленими сторонами (екологічними, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування);
• стану соціального захисту працівників на підприємстві, створення безпечних умов праці згідно вимог міжнародної конвенції з основ безпеки та охорони праці;
• дотримання принципів та критеріїв підприємницькими структурами, які залучаються до виконання лісогосподарських робіт на підприємствах;
• дотримання вимог національного законодавства при здійсненні лісозаготівельних та інших лісогосподарських робіт;
• збереження червонокнижних видів рослинного і тваринного світу, рідкісних та зникаючих видів під час виконання лісогосподарських заходів тощо.
Сертифікат FSC лісгосп має підтверджувати щороку, проходити відповідні перевірки. А це, в свою чергу, вимагає від підприємства постійного і щоденного рівня господарювання відповідно до міжнародних стандартів, згідно взятих зобов’язань.

“БМ” 

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...