Не дешеве задоволення

камери
Поділитися новиною

камериКілька років поспіль у Гадяцькому районі активно встановлюють камери відеоспостереження.  Ініціатори встановлення камер стверджують, що вони дуже допомагають у розкритті злочинів. Але, чесно кажучи,  із цим твердженням погодитись важкувато.

Посудіть самі. Уже кілька років увага гадячан і жителів району прикута до резонансних, але, на жаль, досі нерозкритих злочинів. Щоразу йдучи на прес-конференцію до поліцейських, нагадуємо про старі злочини і перераховуємо свіжі, та відповідь одна і та ж: «Йде слідство». Натомість правоохоронці не перестають дякувати владі за встановлені камери відеоспостереження. А на ділі, здається, що вони мало дієві. Лише зрідка згадують про те, що камера стала в нагоді. Одного разу зафіксувала п’яного танцюючого пішохода, або як водій мопеда не впорався із керуванням і впав.

У той же час ця система відеоспостереження не дешево обходиться районному бюджету. Згідно офіційних даних із сайту публічних закупівель «Prozorro», КП «Сервіс» замовив послуги з обслуговування системи відеоспостереження в Гадяцькому районі очікуваною вартістю 1 мільйон 200 тисяч гривень.

30 січня 2019 переможцем визнано ТОВ «МОБІ А», директором якого є Дмитро Кизь, а кінцевим власником у відкритих реєстрах зазначено Юрія Мотренка.  Районне комунальне підприємство заплатить за послуги з ремонту і технічного обслуговування аудіовізуального та оптичного обладнання 1 158 200 грн.  

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...