Хто власник “міського” автобуса

03001A
Поділитися новиною

03001AПід час ранкового рейсу у понеділок, 28 січня,  міський автобус «Підварок-Ковалевщина» загорівся прямо на ходу. Горів не дуже, лише задиміло у салоні і налякало пасажирів, серед яких, на щастя, уже не було школярів (встигли вийти на попередній зупинці).

Кажуть, «замкнула»  електропроводка під панеллю.   

Чесно кажучи, проблеми із цим автобусом не вперше. Але до цього пасажири терпіли усе: те, що автобус їздив через раз і «тугенько» (зважайте на солідний вік – 1976 року випуску), те, що у салоні холод, та й сам салон далекий від ідеалу… Усе ж краще, ніж йти чималу відстань пішки! А ще довго чекали, поки дадуть хоч якийсь транспорт. Тому й раді були й такому.  Не скаржились раніше і зараз, до речі, теж мовчать – бояться, що відмінять.

Але ж, шановні, ЗАГОРІВСЯ автобус із пасажирами! Невже це не привід задуматись?  

Наступного дня автобус не вийшов у рейс. Мабуть, ремонтували. Як потім стало відомо, після першого випадку електропроводка у ньому «замикала» ще кілька разів.  

Невдовзі рейс знову відновили, пасажири  їздять, але тепер відверто бояться за своє здоров’я і життя.

Та на це ніхто не зважає і, найімовірніше, автобус змінювати не збираються. У відкритих реєстрах сайту прозорих закупівель «Prozorro» вказано, що напередодні події 24 січня МКП «Комунсервіс» повторно уклало договір на оренду цього автобуса КАвЗ-685 у ПП «Будівельник». За оренду в рік сплатять 53 200 гривень (4433 грн на місяць).  

ДОВІДКОВО. ПП «Будівельник» зареєстровано за адресою: Гадяч, вул. Енгельса, будинок, 26. Керівник Олена Кириченко. Донедавна керівником цього підприємства  був Микола Сергієвський (нинішній інспектор по благоустрою Гадяцької міської ради). До речі, за цією ж адресою зареєстроване ще й ВАТ «Гадяцька ПМК-66», діяльність якого, згідно відкритих даних, припинена, а також  Громадська організація «Сприяння розвитку територіальної громади м. Гадяч», очолює яку Геннадій Дроботя, заступник міського голови.

Відповідно укладеного договору, який прикріплено на сайті «Prozorro», орендодавець, тобто, директор ПП «Будівельник» повинен контролювати стан та використання автобуса. А орендар повинен утримувати автобус у належному стані з урахуванням чинних нормативно-правових актів із охорони праці, пожежної безпеки, санітарних норм та електробезпеки; забезпечувати правильну і безпечну експлуатацію, своєчасну організацію проведення технічного обслуговування та ремонту автобуса, забезпечувати відповідність технічного стану машини вимогам діючих правил технічної експлуатації. 

Не помітно, щоб умов договору дотримувалися як орендар, так і орендодавець.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...