Сьогодні Григорія Богослова

630 360 1549451685 204
Поділитися новиною
630 360 1549451685 204На що вкаже зимовий Григорій; навіщо співає синиця і падає сніг, та де шукати талану 

Сьогодні Григорія Богослова, одного з Отців церкви, сподвижника і близького друга Василія Великого. Впродовж деякого часу був архієпископом Константинополя. Святий залишив по собі чималу духовну спадщину. Богослов’я не було для нього теоретичною дисципліною – воно було його молитвою, складовою самого життя, тому цілком доречно, що його прозвали Богословом. Лише троє християнських святих удостоїлись такої честі: святий Іоанн Богослов, св. Симеон Богослов і св. Григорій.

Мощі святого зберігаються в константинопольському Патріаршому Соборі Святого Георгія (Юра) в Стамбулі. Також цього дня Церква згадує священномученика Володимира, митрополита Київського та Галицького, розстріляного червоноармійцями в Києві в 1918 році під час першої хвилі Червоного терору. Перед кончиною Владика молився, а своїх убивць благословляв. Нині мощі священномученика митрополита Володимира покояться в Дальніх печерах Києво-Печерської лаври біля підземного храму Благовіщення.

В народному календарі цей день був особливий: за ним передбачали погоду на наступний рік. Вважалося, якою буде погода на Григорія, такою буде й перша половина наступної зими. Якщо цього дня падатиме сніг, то зима буде пізньою й не дуже холодною. А ось співу синичок не надто раділи – це віщувало добрячі морози.

Іменинники сьогодні Григорій, Володимир, Віталій.

Нині 3-4-ий місячні дні. Енергійним, товариським і компетентним і своїй царині людям на цьому тижні не тільки таланитиме, але вони зможуть здійснити справжній прорив, втілюючи власні плани за доволі складних, іноді навіть ризикованих обставин. У порівнянні з учорашнім днем, кожному сьогодні має додатися терпіння, ми будемо більш зібрані, сконцентровані на головному. Цього тижня можна добре заробити, зажити успіху та слави завдяки своїм талантам. Але можливі різні форс-мажорні обставини, тож будьте напоготові. Ризикуючи, не забувайте все ретельно прораховувати.  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році – 32,2 а найтеплішим у 2004 –  +9,2.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...