Монетизацію субсидій в Україні запускають із 1 березня

895428
Поділитися новиною

895428Уряд схвалив рішення про запуск процесу монетизації субсидій

Уряд схвалив рішення про запуск процесу монетизації субсидій з 1 березня 2019 року. Про це міністр соціальної політики Андрій Рева сказав під час наради з питань запровадження монетизації субсидій для населення за участі Президента Петра Порошенка, повідомляє Укрінформ.

– Відповідно до ухваленого рішення, з 1 березня житлові субсидії будуть надаватися отримувачам субсидій готівкою. Тобто, сума субсидій виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам, – сказав Рева.

За його словами, готівкова форма буде застосовуватися до тих домогосподарств, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня — грудня 2018 року. Таких нині 3 млн 742 тис. 75.

Готівкова форма буде застосовуватися до тих домогосподарств, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період

– Вже у березні вони отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії на лютий, що у середньому складає приблизно 1,5 тис. грн на одне домогосподарство. Аналогічні виплати вони отримають у квітні 2019 року, а також у травні. Тобто, до кінця опалювального сезону, – сказав урядовець.

Він зазначив, що після цього їм буде здійснено перепризначення субсидій на новий опалювальний період.

Рева також наголосив, що пенсіонери отримуватимуть таку державну допомогу одночасно з пенсією.

Програма субсидій в Україні діє як ефективний спосіб допомоги вразливим верствам населення. У 2017 році в державі запроваджено механізм стимулювання економії газу та електроенергії протягом опалювального сезону. Так, в 2018 році такий стимул склав у грошовому вимірі близько 770 грн. Кількість домогосподарств, які отримали кошти, склала 1,3 млн.

Також у 2018 році запроваджено Єдиний держреєстр отримувачів житлових субсидій. Цього року запланований старт Фонду енергоефективності як інструмента поширення енергозаощаджуючих технологій.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...